Magazin
14 Kas 2009 16:52 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:58

GERÇEĞİ MEDYARADAR ARAŞTIRDI!.. EDİZ HUN VE HÜLYA KOÇYİĞİT NEDEN EVLENMEDİ? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Medya Radar araştırdı ve Ediz Hun'un kendi ağzından bu olayın aslını öğrendi. Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun neden evlenmedi?

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 'Yeşilçam'da İkililer' gecesinde, Türk Sineması'nın ünlü çiftleri konu oldmuş, geceye konuşmacı olarak katılan Yahya Karadaş'ın ikili arasında büyük aşk yaşandığını iddia etmesi olay yaratmıştı. Medya Radar bu olayın perde arkasını araştırdı ve başın ortaya nasıl bir hikaye çıktı?


Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 'Yeşilçam'da İkililer' gecesine konuşmacı olarak katılan Yılmaz Atadeniz, Temel Gürsu, Arda Uskan ve Yahya Karadaş Türk Sineması'nın ünlü çiftleri üzerine konuştu. Gecenin ilerleyen saatlerindeyse sunucu Faruk Şüyün'un bir sorusu ortamın gerilmesine neden oldu. Şüyün, Yahya Karadaş'a "Hıçkırık filminin çekildiği sıralarda Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun'un aşk yaşadığı iddiaları doğru mu?" diye sordu. Bu soru üzerine Karadaş, "1965'te Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun evlenmeye karar vermişti. Ancak Koçyiğit'in annesi bu evliliğe onay vermedi" diye cevap verdi. Peki bu iddianın aslı neydi?


Medya Radar araştırdı ve Ediz Hun'un kendi ağzından bu olayın aslını öğrendi. Hun, Temmuz 2009 tarihli Esquire dergisinde yayınlanan, Arzum Uzun'un yaptığı röportajda bu olayı bakın nasıl anlatıyordu...


Sinema kariyeriniz, bir derginin açtığı yarışmayı kazanmanızla başlamış...
1963 yılında, Ses mecmuasının yarışmasını kazanarak sinemaya atıldım sayılır. O zamanlar, yarışmayı kazanan kız ve erkeğe, altışar filmlik anlaşma imzalatıyorlardı.


Sizinle beraber kazanan kadın oyuncu kimdi?
Ajda Pekkan.


Ama siz daha çok Hülya Koçyiğitle film çektiniz sanırım?
Yoo... Ben Hülya´yla da çalıştım, Ajda´yla da çalıştım... Türkan´la, Fatma´yla, Filiz´le, Selda´yla... Yani, neticede, bir profesyonellik söz konusu olunca sanat dalında, herkesle beraber çalışıyorsunuz. Ben bir başrol oyuncusunu tayin edecek değilim. Ancak hoş bir hanımla, mutlaka başrolümüzü en iyi şekilde paylaşmak zorundayız.


Hakkınızda topladığım bilgilerin arasında, Hülya Koçyiğit´le bir şeyler yaşadığınız yazıyordu. Nişanlanmışsınız ancak annesi, artist olduğunuz için kızının sizinle birlikte olmasını istememiş, siz de ayrılmak zorunda kalmışsınız...
Kesinlikle öyle bir şey yok. Asparagas tamamen. Aslında anlatılan hikaye bunun tam tersidir. O dönemlerde demişlerdi ki, benim annem birlikte olmamızı istemediği için ayrılmışız. Ama böyle bir şey yok. Hülya´yla bir kardeşlik sevgisi içerisinde çalıştık.


1967 yılında çekilen bir filmin setinde, aranızda geçen bu olay nedeniyle, ayrı ayrı oturduğunuz, birbirinizin yüzüne bakmadığınız söyleniyor...
Biz çok film çektik. Dedikodu bunlar tamamen. Hiç böyle bir şey yok. Yakıştırmaları, film üreticileri çıkarıyordu; filmin reklamı olsun diye. Bir film bir ay sürüyor; o film esnasında devamlı baş başa olduğunuz kadın ya da adam ile gerçekten birlikte olmanız, filmin yapımcısına tabii ki reklam unsuru oluşturuyor. O filmin daha fazla iş yapması için öyle bir aşkı basına yansıtıyorlardı. Ama böyle bir şey yok.