Medya
03 Nis 2016 11:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Genelkurmay'da 'bardağı taşıran son damla!' O köşe yazarı hakkında suç duyurusu!

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin darbe yapacağı iddialarında bulunan yazarın kim olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı son süreçte sıkça gündeme gelen, "darbe yapılacağı" iddialarına dair resmi sitesinden açıklama yapmıştı.

Söz konusu açıklamada; "Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplin, mutlak itaat ve tek emir komuta esastır. Hiçbir yasa dışı, emir-komuta hiyerarşisi dışı oluşum ve/veya harekete taviz verilmesi söz konusu değildir. Bambaşka saiklerle yapıldığı anlaşılan ve hiçbir hukuki, insani, vicdani ve akli dayanağı olmayan, basın etiğinden ve üslubundan uzak, haddini aşan haber ve yorumları yapanlar hakkında hukuki işlemler başlatılmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur" denilmişti.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Genelkurmay Başkanlığı hakkındaki bu iddiaları köşesine taşıdı ve o köşe yazarının Rasim Ozan Kütahyalı olduğunu açıkladı.

Öztürk yazısında, "Kü­tah­ya­lı hak­kın­da Ge­nel­kur­may Ad­li Mü­şa­vir­li­ği ta­ra­fın­dan An­ka­ra Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı­’na suç du­yu­ru­sun­da bu­lu­nul­du­ğu­nu öğ­re­ni­yo­rum." dedi.

İşte Saygı Öztürk'ün yazısının ilgili bölümü:

Şİ­KA­YET EDİ­LEN YA­ZAR

Ha­va Kuv­vet­le­ri Ko­mu­tan­lı­ğı­’n­da­ki pi­lot­la­rın önem­li bir bö­lü­mü ba­zı ya­yın or­gan­la­rın­da Fet­hul­lah­çı ola­rak gös­te­ri­li­yor. Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri içi­ne eğer Fet­hul­lah­çı grup­lar sız­dıy­sa, bu­nun so­rum­lu­su­nun da, bun­la­rın Harp Okul­la­rı­’na gir­me­le­ri­ne yar­dım­cı olan AK­P’­li­ler ol­du­ğu­nu söy­le­me­li­yiz.
Ha­va Kuv­vet­le­ri per­so­ne­li­nin yüz­de 50’si­ni Fet­hul­lah­çı gös­ter­mek, gü­cü bir­ken so­nu bin gös­ter­mek ce­ma­at ve yan­daş­la­rı­na ya­rar. Geç­miş­te, ce­ma­at okul­la­rı­na hat­ta ders­ha­ne­le­ri­ne gi­den öğ­ren­ci­ler­den as­ke­ri okul­la­ra “sız­ma­” ol­ma­ma­sı için bü­yük ça­ba­lar gös­te­ri­li­yor­du. Ör­ne­ğin, 1997 Harp Oku­lu dev­re­sin­de 89 ki­şi­nin ili­şi­ği “Fet­hul­lah­çı­” okul, ders­ha­ne ve yurt­la­rıy­la de­ği­şik dö­nem­ler­de iliş­ki­le­ri ol­du­ğu için ke­sil­miş.

Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri için­de­ki Fet­hul­lah­çı ya­pı­lan­ma­ya kar­şı ba­zı ya­zar­lar kö­şe­le­rin­de dik­kat çe­ki­yor. Ge­nel­kur­may Baş­kan­lı­ğı son açık­la­ma­ya ka­dar bu tür ya­zı­lar ya­zan­lar hak­kın­da cum­hu­ri­yet sav­cı­lı­ğı­na suç du­yu­ru­sun­da bu­lun­ma­mış­tı. An­la­şı­lan, Ra­sim Ozan Kü­tah­ya­lı­’nın son ya­zı­sı “bar­da­ğı ta­şı­ran dam­la­” olu­yor. Kü­tah­ya­lı hak­kın­da Ge­nel­kur­may Ad­li Mü­şa­vir­li­ği ta­ra­fın­dan An­ka­ra Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı­’na suç du­yu­ru­sun­da bu­lu­nul­du­ğu­nu öğ­re­ni­yo­rum.

Yazının tamamını okumak için tıklayın....