Gündem
27 Kas 2015 09:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

Genel Yayın Yönetmeni tutuklanan Cumhuriyet bu manşeti attı!

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül dün tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül tutuklandı. Tutuklama kararının ardından Can Dündar'ın ilk yorumu, "Üzülmeyin, bunlar şeref madalyası" oldu. Dündar ve Gül, Silivri cezaevine gönderildi.

Genel Yayın Yönetmeni ve Ankara Temsilcisi tutuklanan Cumhuriyet manşetinde "BASININ KARA GÜNÜ" ve Türkiye bu utancı haketmiyor başlıklarını kullanırken, Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar ile evlilik yıldönümlerini adliye koridorunda geçirdiği anların fotoğrafına yer verildi.

Cuhmuriyet, "Biz casus, hain, kahraman değiliz...GAZETECiYiZ" başlıklı bir haberinde ise Dündar ve Gül'ün gazetecilik başarılarını sıraladı.

İŞTE CUMHURİYET'İN MANŞETİ:



İŞTE CUMHURİYET'İN O HABERİ:

Adana'da 19 Ocak 2014'te durdurulan, Suriye'ye insani yardım taşıdığı iddia edilen MİT'e ait TIR'lardaki silah görüntülerinin gazetemizde yayımlanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetemiz Ankara Temsilcisi Erdem Gül, "örgüte üye olmadan bilerek ve isteyerek yardım etmek", "siyasi ve askeri casusluk", "gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçlarından tutuklandı. Karar açıklandıktan sonra mahkeme salonunda "Özgür basın susturulamaz" sloganları yankılandı. Can Dündar tutuklanma kararının ardından mahkeme salonunda "Benim ve Erdem'in tutuklanması şeref madalyasıdır" derken, Erdem Gül de "Tutuklandım, gazeteciliğe devam edeceğim" dedi.

NE VERMEDİK DİYENLER YARGILANSIN

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne dün saat 11.00 sıralarında avukatları ile gelen Dündar ve Gül soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Fidan'a ifade verdi. Suçlamaları kabul etmeyen Dündar ifadesinde şunları söyledi:

"35 yıllık gazeteciyim. Şu anda hakkımda yürüttüğünüz soruşturmanın mağduruyum. Zira bir basın mensubu olarak yıllardır devlet içerisindeki bu oluşumların sakıncalarından bahsettim. Adana'da MİT TIR'larının durdurulması olarak adlandırılan olay nedeni ile gazetemde attığım manşet tamamen bir gazetecilik faaliyetidir. Bunun dışında ne casusluk, ne örgüte yardım, ne de bir başka suçla kesinlikle hiçbir ilgim olamaz. Sizin FETÖ olarak adlandırdığınız bu oluşuma 'ne istediler de vermedik' diyenler yargılanmalıdır. Yapmış olduğum bu haber sadece gazetecilik faaliyeti kapsamındadır. Bir gazeteci olarak bu olay benim için bir haberdir. Amacım kamuoyunu uyarmak ve bilgilendirmektir. Aynı zamanda birtakım hataların önlenmesi için devletin de çıkarınadır."