Kültür Sanat
23 Kas 2016 11:36 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

Gençler "Efendimizin izindeyiz" diyecek

- AGD, Hazreti Muhammed'in hayatını gençlere öğretmek amacıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "Siyer-i Nebi" yarışması düzenliyor- AGD Genel Başkan Yardımcısı Aydın:- "Bu yıl sloganı 'Gençler Efendimizin İzinde' olan yarışmayla gençlerimiz Peygamber Efendimizin hayatını bilsin, onu tanısın..

ANKARA (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Hazreti Muhammed'in hayatını gençlere öğretmek amacıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "Siyer-i Nebi" yarışması düzenliyor.

AGD Genel Başkan Yardımcısı Ali Aydın, AA muhabirine, dört yıldır "Siyer-i Nebi" yarışmasını düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl "Gençler Efendimizin İzinde" sloganıyla düzenledikleri yarışmanın sorularının Diyanet İşleri Uzmanı olarak çalışan yazar Mustafa Soykök'ün "İnsanlığın Saadeti, Hz. Muhammed" isimli kitabından hazırlanacağını anlatan Aydın, kitabın öğrencilere dağıtılmaya başlandığını ifade etti.

Bu yıl ilk kez ortaokul öğrencilerinin de yarışmaya katılabileceğini belirten Aydın, "Şu ana kadar düzenlediğimiz yarışmalarda 1 milyon liseli gence ulaştık, bu yıl da 300 bin gencimize ulaşmayı hedefliyoruz. İlçelerden gelen talepler neticesinde, bu sene ortaokul öğrencilerimizi de ilk kez yarışmamıza dahil ettik." dedi.

Aydın, Hazreti Muhammed'in hayatının insanlara rehber olduğunu ve örnek teşkil ettiğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Bu yıl sloganı 'Gençler Efendimizin İzinde' olan yarışmayla gençlerimiz Peygamber Efendimizin hayatını bilsin, onu tanısın ve örnek alsın istiyoruz. Peygamber Efendimiz, hem liseli gençlerimize hem de ortaokul öğrencilerimize örnek olacak bir hayat yaşadı. Yani onun hem 11-12 yaşları hem de 18-19 yaşları, gençlere pek çok konuda örnek olacak gelişmelere sahiptir. Gençlerimizi, Peygamberimizin ahlakıyla ahlaklandırmak istiyoruz. Peygamberimiz, küçük yaşlarda neler yaşadı, dava bilinci ve arkadaşlarının Efendimizle olan iletişimlerinin, günümüze uyarlanarak örnek olmasını istedik. Bizler de Efendimizi anlatırken, doğduğu andan itibaren anlatıyoruz. Onun için de ortaokul öğrencilerimizi bu sene yarışmaya dahil etmek istedik."

- "Bu yarışmanın kaybedeni yok"

Yarışma için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalandığını aktaran Ali Aydın, 81 ilde çalışmalarına devam eden AGD temsilcilikleri aracılığıyla "Siyer-i Nebi Yarışması" bünyesinde okutulan "İnsanlığın Saadeti, Hz. Muhammed" isimli kitabın dağıtıldığını ve yarışma afişlerinin okullara asıldığını bildirdi. Aydın, yarışmanın ödül sistemine ilişkin şunları söyledi:

"Yarışmaya katılacak öğrencilerimizin kaybedeni yok çünkü yarışmaya kayıt yaptırdıkları ilk anda bir kitap hediye ediyoruz. Böylece Peygamberimizin hayatını tanımış ve öğrenmiş oluyorlar, en büyük ödül budur. Onun dışında her yıl farklı hediyeler vermeye özen gösteriyoruz çünkü teşvik olması bakımından ödüllendirmelerin önemli olduğunu düşünüyoruz. İlçelerimizde ise yöresine ve sahip olduğu değerlere göre bilgisayar, telefon veya umre ziyareti gibi farklı hediye sistemleri uygulanıyor. Bu sene farklı olarak, Türkiye geneli kız ve erkek öğrencilerimiz arasından ilk üç kategori belirleyeceğiz ve ayrı ayrı olmak suretiyle birinciye 6 tam altın, ikinciye 5 tam altın, üçüncüye de 4 tam altın ve her birine kitap seti olmak suretiyle hediyelerini takdim edeceğiz."

- Yarışma 17 Aralık'ta

Yarışmanın başvuruları "www.efendimizinizinde.com" sitesinden yapılacak. Sorular, ortaokul ve lise düzeyinde ayrı olmak üzere hazırlanacak. Başvurular 4 Aralık'a kadar devam edecek ve yarışma 17 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen ortaokul ve lise öğrencileri, AGD temsilciliklerinden ve öğrencisi olduğu okulun AGD okul temsilcisinden "İnsanlığın Saadeti, Hz. Muhammed" kitabını temin edebilecek.

Sonuçlar, 31 Aralık'ta açıklanacak ve aynı gün akşamı ülke çapında düzenlenecek "Mekke'nin Fethi" programlarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.