Gündem
03 Şub 2018 10:56 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:59

Geleceğin gazetecileri için imza

Bahçeşehir Üniversitesi ve DHA işbirliğiyle, ‘International News Academy (INA)’ bu ay başlıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi ve Doğan Haber Ajansı (DHA) işbirliğiyle, duayen gazetecilerin ve akademisyenlerin gazeteci adayları yetiştireceği sertifika programı ‘International News Academy (INA)’ bu ay başlıyor. Geleneksel gazetecilik tecrübesini dijital gazetecilik ile birleştiren INA için dün imza töreni yapıldı.

Hürriyet'ten Zeynep Bilgehan'ın haberine göre; Üniversite-sektör işbirliğinin bir örneği olarak hayata geçecek gazetecilik sertifika programı “International News Academy”’nin (INA) amacı duayen gazetecilerin ve akademisyenlerin eğitmenliğinde gazeteci adayları yetiştirmek. Geleneksel gazetecilik tecrübesini dijital gazetecilik ile birleştiren program bu ay sonunda başlıyor. Programa katılan gazeteci adayları Bahçeşehir Üniversitesi’nde alacakları teorik eğitimin ardından mentörler ile haberciliği Hürriyet gazetesi ve Doğan Haber Ajansı çatısı altında uygulamalı olarak deneyimleyecek.

Program başka alanlarda lisans eğitimi almış ama gazeteci olmak isteyenlere bu fırsatı sunarken, aynı zamanda politika, ekonomi, eğitim, sağlık haberciliği gibi dallarda da uzmanlaşmalarını sağlayacak. Program için dün Bahçeşehir Üniversitesi’nde bir tören düzenlendi. Konuşmaların ardından Doğan Haber Ajansı ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin ‘International News Academy’ işbirliği için Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel imza attı.

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN