Medya
09 Nis 2018 10:39 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:08

Geçtiğimiz ay hangi diziler sınıfı geçti? İhanet ve entrikanın dibine vuran gün hangisi?

Milliyet yazarı Sina Koloğlu bugünkü köşesinde dizi ortalamalarının yanısıra ihanet ve entrikanın dibine vurduğu günde yaşanan ilginç diyalogları yazdı.

Milliyet Yazarı Sina Koloğlu bugünkü köşesinde dizi ortalamalarını kaleme aldı. Koloğlu listesinin ilk sırasında Sen Anlat Karadeniz dizisi olduğunu yazdı. 

İşte Sina Koloğlu'nun bugünkü yazısından ilgili bölüm:

Geçtiğimiz ay dizi ortalamaları yayınlandı. ‘Total’ dedikleri, hem yapımcıların hem de televizyon idare edenlerin pek bir üzerinde durdukları kesim neyi izliyor? Yani halkımız...

Geçtiğimiz ay ilk beş:

1-’Sen Anlat Karadeniz’ (yüzde 17.3)

2- ‘Diriliş Ertuğrul’ (yüzde 14.85)

3-’Kadın’( yüzde 11.38)

4-’Çukur’ (yüzde 9.95)

5- ‘Söz’ (yüzde 9.22)

İlk 10’da hangi kanal var?

İlk 10 listesine dizilerini sokan kanallar arasında rekabet ne durumda? atv ve Fox’ta üçer dizi var. TRT, Kanal D, Star TV ve Show TV birer diziyle listede.

Yüzde 5’i aşanlara

Sınıfı geçenler listesine giren 15 dizi var. Buna göre Star TV’nin dört dizisi, atv ve Fox’un üçer projesi ilk 15 arasında. TRT’nin iki, Show TV’nin iki ve Kanal D’nin bir dizisi de listenin içinde. (Kaynak: İnterpress Ajansı)

Diziler AB grubunda

‘Vatanım Sensin’, AB grubunda yer alırken, ‘Total’ izleyicide görülmüyor. Benzer durumda ‘Jet Sosyete’, ‘İstanbullu Gelin’, ‘Ufak Tefek Cinayetler’ ve ‘Payitaht Abdülhamid’ var. Ters bir örnek, ‘Arka Sokaklar’... AB grubu ilk beşinde Total sıralamaya göre tek değişiklik, ‘Jet Soyete’nin listede olması. İlk 10’a giren dizilerin kanal dağılımı şöyle; Star TV (üç diziyle) ilk sırada. Onu Kanal D, TRT, Show TV, atv, Fox, birer diziyle izliyor. Geçer not alan 15 dizi dağılımında ise durum şöyle; Star TV (beş dizi), TRT (üç dizi), Fox (üç dizi), atv (iki dizi), Kanal D (bir dizi) ve Show TV (bir dizi).

İhanet ve entrikanın dibine vuran gün ne?

‘Masum Değiliz’de Damla Sönmez, yine fakir ailenin azimli, çalışkan ve mutlaka zenginler tarafından haksızlığa uğrayan kızıdır (Bakınız ‘Güller’in Savaşı’na). Hatta Sercan Badur için ev ahalisi “Aynı ‘Güllerin Savaşı’ Cihan, hoşgelmiş” dedi. Biraz ileride ‘Adı Zehra’ var. Zeynep Çamcı (Zehra), Serkan’ın hastane kayıtlarına ulaşıyor ve Leyla Toker’in kim olduğunu anlıyor. Gerilim yüksek.  ‘Fazilet Hanım ve Kızları’ yüksek tonda devam. Fazilet Hanım, Hazım Bey’in tepesine binmişti izlediğim bir karede; ‘Sen kimin kızını boşuyorsun? Söyle bakalım bana.’ Hazım Bey, ‘Senin bebeğinin babasına kavuşmak isteyen kızını boşuyorum.’

Vay babam vay, durum nasıl? Oradan geçiyoruz ‘İnsanlık Suçu’na...

Kızı Suna’ya (Gizem Karaca); ‘Erkek aldatmıyorsa ya parası yoktur, ya iktidarsızdır. Görmezden geleceksin. Bu yalının kirasını kim veriyor?’ diyen bir Cavidan (Funda İlhan) var mesela. Nişanlısı (Suna’nın) Gökdemir ailesinin oğlu Gökhan, (Serkay Tütüncü) sekreteriyle işi bitiriyor. Yani cumartesi akşamı dram, ihanet ve entrika toplaşmış yardırıyor.