CineRadar
23 Mayıs 2016 21:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:33

Gazzeli küçük Muna’nın savaş dramı!

İkinciyeni Film’in yapımcılığını, Serdar Gözelekli’nin yönetmenliğini yaptığı Muna 24 Haziran’da sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Gazze’de yıllardır yaşanan insanlık dramını sekiz yaşında bir çocuğun gözünden anlatan Muna aynı zamanda 2009’da yaşanan gerçek hikayelerden ilham alıyor. Film nerede yaşanırsa yaşansın savaşların en büyük acısını çocukların çektiğini, evsiz, annesiz babasız ve tek başına kaldıklarını ve savaşın ortasında büyük yıkım yaşadıklarını anlatmaya çalışıyor. Bu trajediyi Muna isimli küçük kızın yaşadıklarıyla anlatmaya çalışan film, Filistin sorununa el atan ilk yerli film olma özelliği de taşıyor.
 
İlk filmi İnanç Odası’yla Madrid Film Festvali’ne En İyi Yabancı Film Dalında aday olan Serdar Gözelekli ikinci filminde yine toplumsal olayların bireyde yarattığı psikolojik açmazları sorguluyor. Muna 34. İstanbul Film Festivali’nde gösterim programında yer almış daha sonra da 52. Uluslar arası Antalya Film Festivali’nde Kaan Çakır’a en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü kazandırmıştı.
 
Yönetmen Serdar Gözelekli  Muna’yı ‘Gazze’de aynı acıyı paylaşan ve hayatı, hayatta kalabilmek için saklambaç oynayarak geçen binlerce çocuktan biri” diye tanımlıyor. Muna'ya Pınar Balkış hayat veriyor.


 
Filmde Leyla Göksun, Turgay Aydın, Kaan Çakır, Pınar Balkış, Erkan Taşdöğen, Suzan Genç, Sabahattin Yakut ve Leyla Erdoğan gibi isimler yer alıyor.