Gündem
16 Eki 2016 14:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:36

Gaziantep'te hücre evine baskın sırasında patlama; 3 şehit, 8 yaralı!

Operasyon sırasında bir canlı bombanın kendini havaya uçurduğu öğrenildi.

Gaziantep 500 Evler Mahallesi'nde polisin bir hücre evine yaptığı baskında patlama meydana geldi. Patlamada 3 polis şehit oldu, dördü Suriye uyruklu 8 kişi yaralandı. Bir canlı bombanın baskın sırasında kendini havaya uçurduğu öğrenildi.

Olay, saat 12.45 sıralarında 500 Evler Mahallesi’nde meydana geldi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubeleri ekipleri tarafından takip edilen ve hangi terör örgütüne ait olduğu henüz açıklanmayan hücre evine operasyon düzenlendi. Evin çevresi kuşatılırken, yakalanacağını anlayan teröristlerden bir ’canlıbomba’ kendini patlattı.

Aralarında polislerin de bulunduğu 10 yaralı, bölgeye sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere taşınarak tedaviye alındı. 3 polis, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Polis Özel Harekat timlerinin zırhlı araçlarla önlem aldığı patlamanın meydana geldiği bölgeye kimse yaklaştırılmazken, olayla ilgili 7-8 kişi de gözaltına aldı.

Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren de bölgeye gelerek yürütülen operasyonla ilgili bilgi aldı.

Vali: Alevileri hedef alacaklardı

Vali Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, bir süreden beri Alevi Kültür Derneğine yönelik "canlı bomba" saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında IŞİD'in hücre evinin tespit edildiğini söyledi.

Operasyon için harekete geçen ekiplerin çalışması sırasında IŞİD üyesinin kendini patlattığı açıklandı.

Güvenlik kordonu oluşturuldu

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Doğan Haber Ajansı Mücahit Yolcu şunları söyledi:

Operasyon sırasında içeride kaldığını düşünen bir teröristin kendini patlatması sonucu patlamanın meydana geldiği belirtiliyor. Operasyonda birkaç teröristin ele geçirildiği bilgisi var. Polis operasyona devam ediyor. Yaralılar bir taraftan hastaneye taşınıyor. Emniyet güçleri kordon oluşturdu, olay yerine yaklaşamıyoruz. Yeni bir patlama söz konusu olabilir. Yaralılar seri bir şekilde hastaneye taşınıyor. 10 kadar ambulans daha var. Doğalgaz ekipleri burada. İtfaiye ekipleri burada.