Gündem
01 Tem 2015 15:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Gazeteciye hakaret eden belediye başkanına ceza!

Kartal Belediye Başkanı Öz, basın toplantısında gazeteciye “Ya adam gibi gazetecilik yapacak yada kim veriyorsa parayı ona köpeklik yapacak” sözleri üzerine açılan davada “hakaret” suçundan ceza aldı.

CHP'li Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, düzenlediği basın toplantısında,  İlk Haber Yazı İşleri Müdürü Arslan Ariç'e yönelik sarf ettiği “Ya adam gibi gazetecilik yapacak yada kim veriyorsa parayı ona köpeklik yapacak”  sözleri nedeniyle hakkında açılan davada  “hakaret” suçundan ceza aldı.

Arslan Ariç, Belediye Başkanı Altınok hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suc duyurusunda bulunmuş, 200 milyarlık da manevi  tazminat davası açmıştı.

Ariç’in şikayetini değerlendiren Cumhuriyet Savcısı, Altınok hakkında TCK  125/1-4,53, 63 maddelerinden dava açmıştı. 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması yapıldı.

Önceki gün görülen duruşmaya, belediye başkanı Altınok Öz ve Avukatı ile, Ariç’in Avukatı Fatih Çetinkaya katıldı.

Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen Öz savunmasında “Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben daha önce beyanda bulunmuştum. Aynen tekrar ediyorum. Konuşmamda isim zikretmedim, ben seçim öncesi şahsıma yönelik basılıp dağıtılan gazeteyi kast ettim. Suçu kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum” dedi.

Ariç’in Avukatı Fatih Çetinkaya ise “ Bahsedilen gazete ile müvekkilimin bir ilgisi yoktur, yapılan konuşmada bahsedilen gazete ile ilgili her hangi bir konuşma geçmemektedir, müvekkilimi kast ettiği açıktır, sanık beyanlarını kabul etmiyoruz şikayetçiyiz” dedi.

Yargılamayı sonlandıran mahkeme “Sanığın sübut bulan eylemine uyan 5237 S. Türk Ceza Yasası’nın 125/1 maddesine göre 5237 s. Türk Ceza Yasası’nın 61. maddesinde belirtilen suçun işleniş biçimi, meydana gelen zararın ağırlığı, sanığın kastının ağırlığı, amaç ve saiki göz önüne alınarak ve takdiren 90 tam gün karşılığı para cezası ile cezalandırılmasına” karar verdi. Cezayı 87 güne indiren mahkeme , hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ(Özet)

İlk Haber Gazetesi sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Arslan Ariç, SOMA Holdin’in Kartal’da E-5 yan yol üzerinde yapacağı inşaatın ruhsat aşamasında, Kartalspor’a 1 Trilyon lira bağış yaptığı, Kartal Belediyesi Şirketlerinden KARTURSAŞ’a da 1.5 Trilyon lira aktardığı yönünde gelen iddiayı haberleştirmeden önce iddialarla ilgili soruları belediye başkanına belediye’nin resmi sitesinden mail atarak sormuş ancak cevap alamamıştı. Bunun üzerine aynı soruları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sormuş ve haberi yapmıştı.

Ariç'in soruları üzerine Kılıçdaroğlu, konuyla iglili Öz’ün savunma alınmasının alınması talimatı vermişti. Savunmanın istenmesinden bir kaç gün sonra, bir basın toplantısı düzenleyen belediye başkanı Altınok Öz, toplantıda konuyla ilgili bir soru üzerine şunları söylemişti.

"Dün genel başkanlıktan bir yazı geldi, bende cevap yazdım. Soma Holding 2,5 trilyon para vermiş. Tabi burdan yerel basın gazlıyor. Benden de genel merkez bilgi istiyor.

Döşedim tabi yani. İlgili şahıs mail atarak soruyor şu konuda bilgi verilmesini rica ederim. Sen kimsin dangalak rica ediyorsun, haddini bil. Cevap vermiyoruz tabi muhattap değil.

Ya adam gibi gazetecilik yapacak yada kim veriyorsa parayı ona köpeklik yapacak "demişti.
Basına yansıyan bu olay üzerine Ariç, belediye başkanı hakkında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş, 100 milyarlık da manevi tazminat davası açmıştı.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Altınok Öz hakkında TCK, 125/1-4,53, 63 maddelerinden dava açmıştı.

Ariç’in açtığı 100 milyarlık tazminat davası ise devam ediyor.