Gündem
14 Ara 2017 15:59 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:51

Gazetecinin 'Bay Bay Putin' yazılı pankartına Putin ne tepki verdi?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her yıl sonunda gerçekleşen kapsamlı basın toplantısını düzenliyor

Çok sayıda televizyon tarafından canlı yayınlanan konferansa ise şimdiye kadar ilginç bir olay damga vurdu. Putin, elinde 'Bay bay Putin' yazan bir gazetecinin sorusunu almak istedi.

Putin'e karşı bir mesaj içerdiği tahmin edilen bu pankartta ilk başta anlaşıldığının aksine 'Bay Bay Putin' yazısının, Tatarcada 'Baba Putin' olarak anlaşıldığı aktarıldı. Soruyu soran ve bunun 'Büyük baba Putin' anlamına geldiğini söyleyen gazeteci, hem Putin'in hem de salondakilerin gülümsemesine neden oldu.

PUTİN: SURİYE'DEKİ KRİZİN ACISINI EN ÇOK ÇEKEN TÜRKİYE

Putin, Suriye'de 2011'den beri süren kriz hakkındaki bir soruya, "Bunun acısını en çok çeken Türkiye. Zira Türkiye, çok sayıda Suriyeli göçmeni kabul ediyor" yanıtını verdi.

Putin ayrıca, Rusya'nın göçmen sorununun çözülmesine yardım etmek istediğini söyleyerek, Suriye'deki krizi Şam'ın yalnız başına çözemeyeceğini, bunun uluslararası toplumun ortak çabasını gerektirdiğini belirtti.



PUTİN: 2018 SEÇİMLERİNE BAĞIMSIZ ADAY OLARAK KATILACAĞIM

2018 seçimlerine bağımsız aday olarak katılacağını belirten Putin, "Ancak buna rağmen diğer partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini bekliyorum" diye konuştu. Putin, "Seçim kampanyası müdürümün kim olacağı konusunda henüz bir karar yok. Bu konuyu henüz dün konuştuğumuzu gizlemeyeceğim" dedi.

Rus liderin daha önceki seçimlere hem bağımsız hem de bir partinin adayı olarak katıldığı olmuştu. Putin, 2000 ve 2005'teki seçimlere bağımsız olarak katılırken, 2012'deki seçime Birleşik Rusya Partisi'nin adayı olarak girmişti. Rusya yasalarına göre, bir kişinin bağımsız aday olarak seçimlere katılması için 300.000 seçmenden kendisini desteklediklerine dair imza toplaması gerekiyor.

'RUSYA, SİLAHLANMA YARIŞINA GİRMEYECEK'

Askeri harcamaların Rusya'nın sosyo-ekonomik programına olumsuz yansımayacağını ve ekonominin çökmesine neden olmayacağını ifade eden Putin, şunları söyledi:

"Savunma alanında ABD kadar harcama yapamayız. Rusya, savunmaya 46 milyar dolar ayırıyorken ABD, bu alanda 2018 yılında 700 milyar harcama yapmayı planlıyor. Rusya, ordusunun gelişimine dikkat edecek ancak silahlanma yarışına girmeyecek. Ordumuzu geliştirirken, bütçemize zarar vermeyeceğiz.

Rusya, Arktik'te askeri ve çevresel güvenliği sağlamak zorunda. Rusya'nın temel maden rezervleri Arktik'te bulunuyor. Ancak bu kaynakların geliştirilmesi, çevreye dikkat ederek ve bu hassas bölgedeki ekonomik faaliyetlerle gereklilikleri yerine getirerek gerçekleştirilmeli."