Gündem
27 Tem 2015 15:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

Gazetecilerden Arınç'a suç duyurusu!

İstanbul Adalet Sarayı'na gelen bir grup gazeteci, gazetelere yönelik açıklamaları nedeniyle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulunan gazetecilerin savcılığa sunduğu dilekçede, Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerine yönelik "Bunlar suç makinesi. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar" diyen Başbakan Yardımcısı Arınç'ın "Hakaret", "İftira" ve "Sövme" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Aralarında Celal Başlangıç, İnci Hekimoğlu, Fatih Polat, Melda Onur gibi gazetecilerin bulunduğu bir grup, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü'nde Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerine yönelik "Bunlar suç makinesi. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında şikayetçi oldu.

Çağlayan Meydanı'nda açıklama yapan grup, daha sonra İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında savcılığa suç duyurusu dilekçesi sundular. Dilekçede, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın katıldığı bir televizyon programında "Özgür Gündem ve Evrensel'in de içinde olduğu, diğerlerini saymayayım bir çok gazete ...bunlar suç makinesi. Bunlara dava açsak cezalara boğulurlar. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar. Bazı isimlerle köşe yazıları yazıyorlar." diyerek gazetecileri 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü'nde hedef gösterdiği belirtildi.

Basın ve ifade özgürlüğünün korunması ve sağlanması için Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi'ndeki sınırlandırmalara herkesin uymak zorunda olduğu vurgulanan dilekçede, "Şüpheli Başbakan Yardımcısı, gazetecileri hedef gösteremez ve suçlayamaz. Toplum nezdinde basının, gazetecilerin hak ve özgürlüklerini hiçe sayan demeçler vermeye kimsenin ve özellikle devlet yöneticilerinin hakkı yoktur" denildi. Sözlerinin basın özgürlüğüne müdahale niteliğinde olduğu ifade edilen dilekçede, Arınç'ın "Hakaret", "İftira" ve "Sövme" suçlarından cezalandırılması talep edildi.