Gündem
18 Kas 2014 20:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Gazeteciler dayak skandalının perde arkasını anlattı

Star gazetesi muhabiri Gökhan Kılınçer ve Habertürk Gazetesi Foto muhabiri Vedat Danacı, Milli maç sonrası yaşananları anlattı.

Türkiye-Kazakistan maçı sonrası Volkan Demirel’in stadı terk etmesinin ardından gazetecilere dönük özel güvenlikçi saldırısı tepki topladı. Olayın mağduru ve tanığı iki gazeteci o anları  RS FM'de Atilla Güner’le Akşam Postası programına anlatırken, "çıkmayın denilen kapıdan niye çıkmak istediler. Burada bir oyun oynandı" dediler. Star gazetesi spor muhabiri Gökhan Kılınçer ve Habertürk gazetesi foto muhabiri Vedat Danacı, A Milli Takım’ın Kazakistan ile yaptığı maçtan sonra çıkan yaşadıkları saldırıyı şöyle anlattı.

STAR GAZETESİ SPOR MUHABİRİ GÖKHAN KILINÇER: BAZI ŞEYLER BİLİNİR AMA SÖYLENMEZ

Kılınçer şunları kaydetti: Bütün bu olanlar Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu arabaya binip gittikten sonra özel güvenliğin bizlere karşı davranışlarından dolayı oldu. Bazı insanlar küfür ve hakaret edildi tarzından şeyler söylüyor ama biz ne özel güvenliğe nede futbolculara herhangi bir şey söylemedik. Araç gittikten sonra beyaz gömlekli bir şahıs gelip yumruk atıyor. Elimizde kameralar var zaten neye uğradığımızı şaşırdık gerçekten. Sonrasında zaten ortalık karıştı bir anda. Bazı arkadaşlarımız yere düştü, düştükten sonra da vurdular. Orada bir oyun tezgahlandı ve oynandı . Bazı şeyler vardır bilinir ama söylenemez bu olayda böyle bir şey. Bu zamana kadar oradan kaç tane futbolcu çıkmış hiç kimse bu kadar güvenlikle çıkmadı. Milli takımın güvenliği var, Galatasaray takımının kendi güvenliği var ekstra  10 tane bodyguard gelmesinin hiç kimseye faydası dokunmaz. Volkan Demirel’e birisi hakaret etse biz karşısında dururuz zaten. Ben Galatasaray yada Fenerbahçe diye ayrım yapmıyorum kaldı ki milli maç esnasında yaşanan olaylardan söz ediyoruz.

HABERTÜRK  GAZETESİ FOTO MUHABİRİ VEDAT DANACI: ÇIKMAYIN DENİLEN KAPIDAN ÇIKMAYI NEDEN İSTEDİLER?

Danacı şöyle konuştu: 10 tane bodyguard kimi kimden koruyor ilk çözmeleri konu budur. Mahmut Uslu bey açıklama yapıyor biz yönetim olarak karar alıp güvenlik gönderdik diye adam dövmeye mi gönderiyorlar. Orada ki en masum insanlar bizleriz. Biz yorum yapmıyoruz, yazmıyoruz. Bizim işimiz orada ne varsa onu görüntülemek. Zaten sana söylüyorlar o kapıdan çıkma diye eğer sen hala o kapıdan çıkıyorsan görüntü vermek için çıkıyorsun buda bir gerçek. O arabanın oraya gelmesinin sebebi de o zaten. Bugün konuşulması gereken kazanılan bir maç ve Volkan Demirel’e söylenen hakaret,  küfürler ve stadı terk etmesi  tartışılması gerekiliyordu.