Gündem
20 Nis 2015 13:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Gazeteciler artık her ay toplanacak!

İzmir’de bulunan gazetecilik ihtisas dernekleri, Türkiye’nin en köklü Cemiyetlerinden biri olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) çatısı altında toplanarak, mesleğin sorunlarına çözüm getirebilmek adına bir araya geldi.

İlk toplantısını İGC Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yılmaz başkanlığında gerçekleştiren gazetecilik ihtisas dernekleri temsilcileri, mesleğin sorunlarını masaya yatırma ve sorunların çözümü için gerekli girişimleri başlatma kararı aldı.

İGC merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi, Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi, Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi, Ege Magazin Gazetecileri Derneği, Sağlık Muhabirleri Derneği, Sağlık Eğitim Yerel Yönetim Politika Muhabirleri ve Danışmanları Derneği ve Genç Gazeteciler Platformu başkanları ya da temsilcileri katıldı.

HER AY TOPLANACAK

Toplantıda; gazetecilerin, zor çalışma koşulları, sosyal ve sendikal haklardan yoksun oldukları, görev görürken yaşadıkları sıkıntılar, ücret politikalarındaki dengesizlikler ve mesleğin geleceğine dönük beklentileri başlıklar halinde ele alındı.

Her ay toplanarak mesleki sorunları ana başlıklar halinde irdelemek ve sorunların çözümü noktasında gerekli girişimleri başlatmak için karar alan dernek temsilcileri, devam edecek çalışmalar neticesinde oluşturulacak raporun İGC öncülüğünde başta parlamento olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara sunulması yönünde ortak görüş bildirdi.