Gündem
27 Ağu 2014 13:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:36

Gazeteci yazar Şakir Süter anılıyor

27 Ağustos 2007'de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren gazeteci ve yazar Şakir Süter anılıyor.

Bergama Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'nın ödülleri de Süter'in ölüm yıldönümünde sahiplerini bulacak.
Bergama Belediyesi'nin düzenlediği Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'nın amacı "İzmir'de gazetecileri özendirmek, mesleğe katkıda bulunmak ve başarılı gazetecilerle eserlerini ödüllendirmek" diye açıklandı. Yarışma jürisi gazeteciler Vecdi Altay, Suavi Yardımoğlu, Nezih Bilger, Hürol Dağdelen ve karikatürist Sadık Pala'dan oluştu.
Jürinin değerlendirmesi sonucu Ertan Gürcaner'in Egeli Sabah Gazetesi'nde yayımlanan "Yiyip bitirdiler" adlı haberi, Saadet Erciyas'ın Ege Telgraf Gazetesi'nde yayımlanan "8500 yıl öncesine merhaba" adlı röportajı, Mehmet Emin Al'ın 9 Eylül Gazetesi'nde yayımlanan "Kentsel dönüşüm baştan yanlış" başıklı araştırma-inceleme haberi, Zafer Güven'in 9 Eylül Gazetesi'nde yayımlanan karikatürü, Ceyhan Torlak'ın Egeli Sabah Gazetesi'nde yayımlanan "2 fotoğraf 9 fark" konulu fotoğrafı ödüle değer bulundu.

Yarışmada ayrıca, Habertürk Gazetesi'nden Mehmet İnmez'in "Şaka gibi otopark" başlıklı haberi Bergama Belediyesi Ödülü'ne, 9 Eylül Gazetesi'nden Mehmet Emin Al'ın "Sağlık kentine hoşgeldiniz" başlıklı haberi Jüri Özel Ödülü'ne, Bakırçay Gazetesi'nden Rıdvan Karapehlivan'ın "Kooperatif uyanıkları" başlıklı haberi de Ahmet Ünaleroğlu Özel Ödülü'ne değer görüldü.

ŞAKİR SÜTER KİMDİR?

Bergama'da 1950 yılında doğan Şakir Süter, 1970 yılında Akşam gazetesinde muhabir olarak mesleğe başladı. Değişik gazetelerde muhabir, istihbarat şefi, haber müdürü, genel koordinatör, yayın kurulu üyeliği ve yazarlık görevlerinde bulunan Süter, meslek yaşamı boyunca haber, röportaj, dizi yazı ve hikayeler yazdı.

Kanal 6'da 28 ay boyunca her sabah gündemi yorumlayan Şakir Süter, Kanal 9 ve BRT'de de 200'ü aşkın "Galeri" isimli haftalık haber programı hazırladı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanlığı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu üyeliğinde de bulunan Süter, TGC Onur Kurulu üyesiydi.

Süter, 1990 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde "Uzmanlaşmış Gazetecilik" dersini veriyordu. Süter'in "Merkez Sağda Tapu Kavgası", "Beyaz Elbiseli Kadın", "Derin Halk", "Fıkralar ve Fıkracılar" ve "Nadire Ablanın Saçları" adlı yayınlanmış beş kitabı bulunuyor.

Gülsüm Süter ile evli olan Şakir Süter, kendisi gibi gazeteci olan Barış Süter'in de babasıydı.