Gündem
06 Eki 2015 11:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Gazeteci Sedef Kabaş'ın 'Tweet' davasında karar!

Gazeteci Sedef Kabaş'ın yargılandığı davadan karar çıktı.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması için verilen takipsizlik kararını eleştiren tweet’i nedeniyle beş yıla kadar hapsi istenen Sedef Kabaş beraat etti. Kabaş hakkında polislere mukavemet ettiği iddiasıyla açılan davada da beraat kararı çıkmıştı.

Gazeteci Sedef Kabaş’ın yargılandığı davanın 30 Nisan’da görülen ilk duruşmasında 22’nci Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararıyla dosyayı görevli ve yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti.

Bugün Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Kabaş, ‘tehdit’ ve ‘terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme’ suçlarından da beraat etti.

Kabaş, evine gelen polislere mukavemet ettiği iddiasıyla açılan davada da mahkeme beraat kararı vermişti.

Ne olmuştu?

17 Aralık’a ilişkin takipsizlik kararının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu hakkında “BU ADAMI ASLA UNUTMAYIN” diye tweet atan Kabaş, 30 Aralık 2014’te evi basılarak gözaltına alınmıştı.

Emniyet ve savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen Kabaş, İstanbul 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’nce serbest bırakılmıştı.

HSYK kararnamesiyle İstanbul Başsavcıvekilliği görevine atanan Basın Suçları Savcısı Vedat Yiğit’in hazırladığı ve mahkemece kabul edilen iddianamede Kabaş hakkında, ‘tehdit’ ve ‘terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme’suçlamasıyla bir yıl altı aydan beş yıla kadar hapis cezası istenmişti.