Magazin
24 Oca 2018 09:07 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:58

Gazeteci Haydar Ergün ve Seda Taşkın tutuklandı!

Demokratik Modernite dergisi editörü Haydar Ergül ve Mezopotamya Ajansı muhabiri Seda Taşkın çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

Dün Ankara'da gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı muhabiri Seda Taşkın ve bir hafta önce Diyarbakır'da gözaltınıp İstanbul'a getirilen Demokratik Modernite dergisi editörü Haydar Ergül, çıkarıldıkları mahkemelerce “örgüte üye olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Diyarbakır Havaalanı'nda gözaltına alınıp İstanbul’a götürülen ve 7 gün sonra mahkemeye çıkarılan Demokratik Modernite dergisi editörü Haydar Ergül “örgüte üye olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Muş’ta 20 Aralık tarihinde “hakkında ciddi ihbar var" denilerek gözaltına alınıp, “adli kontrol” şartı ile serbest bırakılan Mezopotamya Ajansı muhabiri Seda Taşkın, hakkında savcılık tarafından yapılan itiraz üzerine bir üst mahkeme olan Bitlis Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, karar üzerine dün Ankara’da yeniden gözaltına alınan Taşkın’ın, bugün SEGBİS ile Bitlis Sulh Ceza Hakimliği tarafından ifadesi alındı.

Gazeteci Taşkın, ifade işlemlerinin ardından “örgüt üyeliği” suçlaması ile tutuklandı.