Gündem
29 Ağu 2015 12:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

Game of Thrones'un yazarı o karakterin akıbetini açıkladı

Dizinin 5'inci sezon finaliyle beraber Game of Thrones (Taht Oyunları) pek çok karakterin akıbeti ile ilgili soru işaretleri ile araya girdi.

Dizinin sezon finalinde Winterfell'i kuşatmak üzere çıktığı sefer esnasında başarısızlığa uğrayan ve ağır yara aldığı görülen Stannis'in ölüp ölmediği netlik kazandı.

Nisan 2016'da ekrana geri dönecek dizinin hayranlarının sorularını yanıtlayan serinin ABD'li yazarı George RR Martin, Stannis'in ölüp ölmediği  yönündeki bir soruya "Benim kitabımda hayatta" cevabını verdi.

Ancak, dizi ve kitabın farklı eksende olduğu göz önünde bulundurulduğunda Martin'in bu cevabının dizide bir karşılığının olmadığını söylemek mümkün.

"YENİ SEZONDA JON SNOW'UN ANNESİNİN KİM OLDUĞU BELLİ OLACAK"

Merakla beklenen cevap için sosyal medyada onlarca teori dile getiriliyor. Bu teorilerden en dikkat çekeni ise Jon Snow'un Ned Stark'ın değil Robert İsyanı sonrasında öldürülen Rhaegar Targaryen'ın oğlu olduğu.

'R+L=J' olarak bilinen bu teoriye göre, isyanın başlamasına sebep olan Rhaegar Targaryen'ın Ned Stark'ın kız kardeşi Lyanna Stark Lyanna Stark'ı kaçırması aslında gizli kalmış bir aşk hikayesiydi ve Jon Snow, Rhaegar Targaryen ve Lyanna Stark'ın oğluydu.

Bu teoriye göre, isyanın sona ermesinin ardından Ned Stark yeğenini korumak için onu kendi çocuğu gibi tanıttı ve bu gerçeği herkesten gizledi.

JON SNOW ÖLDÜ MÜ?

Game of Thrones hayranlarını şoke eden 'Jon Snow'un ölümü' hakkında onlarca iddia ortaya atılmıştı. Sezon finalinde arkadaşlarının saldırısına uğrayan ve ağır yara aldığı görülen Snow'un akıbeti aylar süren bekleyişten sonra yapımcı şirketten gelen açıklamam ile belli olmuş, Snow'un öldüğü kesinleşmişti. Ancak bu açıklamayı dizinin bir sürprizi olarak gören ve Snow'un herkesi şaşırtarak yeni sezonda yer alacağını iddia edenlerin sayısı da az değil.

Fenomen dizi Game of Thrones'un ne zaman son bulacağı dizinin en yetkili ismi tarafından geçtiğimiz haftalarda açıklandı.

Dizinin yapımcı şirketi HBO'nun başkanı Michael Lombardo, dün ülke basınına konuyla ilgili yaptığı açıklamada dizinin senaristleri David Benioff ve Dan Weiss'in Game of Thrones'u 8 sezonda tamamlamayı planladıklarını belirtti. Bu açıklamaya göre, sevilen dizi 2018'de ekranlara veda edecek.