Gündem
25 Ağu 2016 15:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:29

Galatasaray'dan NTV ve NTVSpor için flaş karar!

Galatasaray Kulübü dün gece NTV ve NTVSpor'da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu'nun yaptığı açıklamalar nedeniyle flaş bir karar aldı.

Sarı kırmızılı kulübün resmi internet ve twitter hesaplarından yapılan açıklamada: "NTV ve NTV Spor kanallarının tarafsız yayıncılık ilkelerini yerine getirdiklerine ikna olacağımız güne kadar akreditasyonları durdurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Oğuz Haksever'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen progdamda "Galatasaray'a FETÖ soruşturması yapılmalı" diyen Aziz Yıldırım ile ilgili daha önce de sert bir açıklama yayınlayan Galatasaray yeni açıklamayla NTV ve NTVSpor'un akreditasyonlarının durdurulduğunu açıkladı. NTV ve NTVSpor çalışanları Galatasaray'a ait yerlere, basın toplantılarına giremeyecek, sporcularıyla özel röportaj yapamayacak.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Doğuş Grubu bünyesinde yayın yapan NTV ve NTVSpor TV kanalları, yıllardır sürdürdükleri taraflı yayıncılık anlayışına dün gece eşi benzeri görülmemiş bir yenisini eklemişlerdir.

Canlı yayında dile getirilen mesnetsiz iddialara karşı Galatasaray Spor Kulübü’nün yaptığı açıklamayı bile görmezden gelecek kadar habercilik ilkelerini ayaklar altına alan söz konusu yayın kuruluşları temsilcilerinin, akreditasyon yetkisi Galatasaray’a ait olan basın toplantısı, organizasyon ve davetlere girişi, tarafsız yayıncılık ilkelerini yerine getirdiklerine ikna olacağımız güne kadar durdurulmuştur.