Gündem
03 Mayıs 2016 09:23 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 08:53

G-9'dan özgür basın için hashtag çağrısı

G-9 Gazeteci Örgütleri Platformu, tüm gazetecilerin ve haber alma hakkını kullanmak isteyen herkesin Twitter'da aynı hashtag ile mesaj atması çağrısında bulundu.

Gazeteciler, ne yazık ki, Dünya Basın Özgürlüğü günü 3 Mayıs'ı, dünyanın hemen her yerinde, geçmiş yılları da aratan koşullarda karşılıyor.

Basın özgürlüğünün yalnızca gazeteciler için özgürlük değil, ama asıl olarak herkesin demokratik bir toplumda yaşamasının en önemli garantisi olduğunu anımsatan G-9 Gazeteci Örgütleri Platformu, "İyi bilinmeli ki, basın özgürlüğünün olmadığı yerlerde, ne demokrasi vardır ne de özgür vatandaşlar!" dedi ve Twitter'da eylem çağrısı yaptı.

G-9 GAZETECİ ÖRGÜTLERİ PLATFORMU, tüm gazetecilerin ve  haber alma hakkını kullanmak isteyen herkesin Twitter'da aynı hashtag ile mesaj atması çağrısında bulundu.

"3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla  yarın (3 Mayıs 2016) saat 10.00'dan itibaren özgür basın ve haber alma hakkımız için mesajlarımızı #ÖzgürBasınİçinElele #HandInHandForFreePress hashtag'ı ile yazacağız."

G-9 GAZETECİ ÖRGÜTLERİ PLATFORMU

Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Türkiye Temsilciliği,
Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (Haber-Sen),
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)
Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD)
DİSK Basın-İş,
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD)
Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD)
Profesyonel Haber Kameramanları Derneği (PHKD)
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD)
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Ankara Temsilciliği,
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)
Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği’nin (TURÇEV)