Gündem
19 Kas 2016 16:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:40

Fuat Avni davasında karar açıklandı!

Akşam ve Güneş gazeteleri, Fuat Avni ile Sümeyye Erdoğan'a suikast planladığı iddiası nedeniyle CHP'li Umut Oran'a tazminat ödemeye mahkum oldu.

Akşam ve Güneş gazeteleri, twitter fenomeni Fuat Avni ile DM üzerinden görüştüğü iddialarıyla ilgili haberleri nedeniyle CHP’li Umut Oran'a tazminat ödemeye mahkum oldu.Güneş gazetesi, yalan haberler yaptıkları gerekçesiyle Oran’a 6 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.

Oran, aynı yayınlar nedeniyle Akşam gazetesinden de Nisan ayında 6 bin TL tazminat kazanmıştı. Oran, 3 ayrı bilirkişi raporlarıyla yalan olduğu saptanmasına rağmen Güneş gazetesi, bu hayali yazışmaların basın özgürlüğü olduğunu savunarak davanın reddedilmesini istemişti.

TAZMİNAT, ÇYDD VE MEHMETÇİK VAKFI'NA AKTIRILACAK

Oran, kazandığı tazminatları Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını bildirdi. Akşam ve Güneş'in yalan haberlerinin verilen tazminat kararlarıyla da kanıtlanmasına karşın yöneticileri aleyhine açılan ceza davasının bu hafta da karara bağlanmayarak 17 Ocak'a ertelendiğini, mağduriyetinin 2. yılına yaklaştığını belirten Oran şöyle konuştu:

DİYOJEN'E DÖNDÜM FENERLE ADALET ARIYORUM

Diyojen'e döndüm elimde fenerle gündüz vakti adalet arıyorum. Hukukta en temel kuraldır iddia sahibi iddiasını kanıtlamakla sorumludur. Ama her şeyleri yalan neyi kanıtlayacaklar. Tamam gazeteci haber kaynağını açıklamak zorunda değil. Ama bu kumpas bu büyük yalan sıradan bir haber değil, bu iğrenç yazının bir ucu ana muhalefet partisine bir ucu FETÖ çetesine bir ucu da Cumhurbaşkanlığına uzanmaktadır. Hiç utanmadan sıkılmadan suikast senaryolarına kadar varacak ileri derecede, alçakça iftiralar atıp beni hedef gösterdiler. Yalan ve kumpası iki hafta içerisinde çökertmiştim. Mağdur olan benim, yazılanların yalan, saçma ve kurgu olduğunu 3 ayrı bilirkişi raporuyla da kanıtladık ve artık suçluların cezalarını çekmesini istiyoruz.