Televizyon
18 Eki 2018 10:35 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:55

Fotoğrafın efsanesi hayatını kaybetti, haberi ilk hangi haber kanalı verdi? (Medyaradar/Özel)

İstanbul'da hastaneye kaldırılan ünlü fotoğrafçı Ara Güler, 90 yaşında hayatını kaybetti. Peki haber kanalları usta ismin ölüm haberini nasıl gördü?

Türkiye tarihinin gözü, tanığı, hafızasıydı. Usta fotoğrafçı Ara Güler’in ölüm haberi saatler öncesinden sosyal medyada konuşulmaya başlandı, spekülatif bilgiler gözleri Güler’in tedavi gördüğü hastaneye çevirdi. Ancak bazı haber kanalları bu haberi izleyicilerine ulaştırmakta gecikti öyleki aralarında 22 dakika geciken bir haber kanalı da vardı.



HABER GLOBAL RAKİPLERİNE YETİŞEMEDİ!

“Türkiye’nin Yeni Haber Kanalı” sloganıyla yayın hayatına başlayan, CNN TÜRK, NTV, HABERTÜRK gibi Türkiye’nin önde gelen kanallarına rakip olma iddiasında olan Haber Global iddiasına bir adım bile yaklaşamadı.



Türkiye’nin en önemli fotoğrafçısı, fotoğrafçıların hocası, foto muhabirliğinin sembolü olan Ara Güler’in ölüm haberini “Son Dakika” olarak veremedi. Haberi ilk veren 24 TV’den 22 dakika, devletin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı'ndan ise 17 dakika sonra, alt bantta zayıf bir son dakika bilgisi geçti. 



İLK DUYURAN 24 TV

Ara Güler’in sağlık durumuna ilişkin bilgi bekleyen izleyiciler ilk bilgiyi 24 TV’den aldı. 23:30’da Ara Güler’in yoğun bakımda olduğunu bildiren 24 TV diğer kanalların vermediği bu bilgiyle rakiplerinin önüne geçti. 23:31’de ise hem rakiplerine hem de Anadolu Ajansı’na fark attı, 24 TV izleyenleri usta fotoğrafçının hayatını kaybettiği haberini ilk alanlar oldu.   

               
CNN TÜRK İKİNCİ OLDU

“İlk Bilen Siz Olun” sloganına sahip CNN TÜRK, son dakika bilgisini 23:33’de verdi ancak ekran 1 dakikaya yakın süre KJ’siz kaldı, 23:34’te son dakika KJ’sini de veren CNN TÜRK haberi duyuran ikinci kanal olurken, 23:35’te haberi geçen Anadolu Ajansı’nın da önüne geçti. 



VE DİĞERLERİ...

HABER TÜRK, NTV, A Haber ve TRT Haber ise haberi aynı dakikalarda, 23:36’da izleyicileriyle paylaştı.

Haber Türk, son dakika bilgisini paylaştıktan hemen sonra gazeteci Ercan Arslan ile telefon bağlantısı yaparak “Ara Güler” yayını yapma refleksini göstererek izleyicilerini çekmeyi başardı, Ara Güler’in yakın arkadaşı, tarihçi İlber Ortaylı’yı aramak da ilk Haber Türk editörünün aklına geldi.

A haber ise yayınına Ara Güler’in hayatını anlatan belgesel ile devam ederek yayıncılık başarısına imza attı.