Medya
04 Mar 2015 15:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Ahmet Altan meydan okudu, Ahmet Şık tepki koydu: Kibrinden aklı körelmiş

Taraf'ın eski Genel Yayın Yönetmeni'ne bir tepki de Cumhuriyet muhabirinden geldi.

Taraf'ın eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun tutuklanmasının ardından bir yazı kaleme almıştı.

"Yasemin Çongar'ı, Baransu'yu, şimdi itirafçı olmuş çoluk çocuğu bir kenara bırakın" sözleriyle Baransu'nun tutuklanmasına tepki gösteren Altan'a, Cumhuriyet Muhabiri Ahmet Şık bir yazıyla cevap verdi.

Altan için "Kibrinden aklı körelmiş" ifadesini kullanan Şık'ın yazısı şöyle:

"Hepinizin eline kan bulaştı

Zor, her açıdan zor bir yazı olacak. Neresinden tutmaya kalksan elinde kalacak bir konu hakkında kalem oynatmaya çalışmak güç. Bir yanında bir kaç yıla yayılan özgürlüklerin çalınması ve bu sırada yitirilen canlar var. Bu mağduriyetlere yol açan kumpasın kamusal alana taşınması ve meşruiyetini sağlama rolü üstlenmiş bir gazete ve çalışanları var. Diğer yanında "medya çalışanı" birinin tutuklanması var. İddia edilen o ki söz konusu kumpasta yer almakla suçlanıyor. Ne gariptir ki o kumpasta kullanılan ve sahteliği kanıtlanmış belgelerden değil de gerçek olanlarından tutuklanıyor. Ve bir de her sözcüğüne kibir sinmiş bir yazıyla güya meydan okuyan ve gazetecilik yaptığı iddiasında direten bir "kullanışlı aptala" bu gazetenin, Cumhuriyet'in sütunlarını açması meselesi var."

Yazının tamamını okumak için tıklayın