Polemik & Kulis
30 Mayıs 2014 20:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:14

Flaş! Flaş! Flaş! Show TV'nin Ciner'e satışı iptal! TMSF Show TV'ye el koydu! (Medyaradar/Özel)

İdare Mahkemesi'nin Show TV'nin Ciner Medya Grubu'na satılmasını hukuka aykırı bulması kararının ardından TMSF kanala el koydu.

TMSF; İnterbank’tan kaynaklanan borçlar nedeniyle Çukurova Grubu’nun Show Tv, Akşam Gazetesi, Güneş Gazetesi ve SKY360 TV gibi medya kuruluşları ile BMC şirketine geçtiğimiz yılın Mayıs ayında el koydu.
El koyma işleminden yaklaşık 15 gün sonra da, Show TV ihalesiz olarak Ciner Grubu’na 402 milyon dolara satıldı. Ancak TMSF, bu kez farklı bir yöntem izleyerek, satış bedelini, kanalın piyasaya olan borçlarını ödedikten sonra tahsil etti.
Bu çerçevede, 402 milyon doların 305 milyon doları borçlara sayıldı. 97 milyon doları ise tahsil edildi. Bu durum kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı.
Kanalın küçük hissedarı olan ünlü iş adamı Erol Aksoy da, satış işleminin iptali için İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nde dava açtı.
Mahkeme yaklaşık 8 aylık incelemenin sonucunda kararını 14 Mayıs 2014 tarihinde verdi.
Mahkeme, TMSF tarafından 402 milyon dolara Ciner Grubu’na satılan Show TV’de, “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.Bu karar üzerine TMSF Show TV'ye el koydu.

Ve işte TMSF'den yapılan açıklama:

SHOW TV mahkeme kararıyla TMSF’de

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Show TV’nin satışının iptali için açılan davada, “yürütmeyi durdurma” kararı vermiştir.

Mahkeme kararının gereği olarak, Show TV logosuyla yayın yapan Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yönetimi, Kurumumuz tarafından devralınmıştır.

Show TV ile ilgili hukuki süreç devam etmektedir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

MEDYARADAR/ÖZEL