Televizyon
12 Ağu 2014 10:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:33

Flaş! Flaş! Flaş! Hangi haber kanalı kepenk kapatma kararı aldı? (Medyaradar/Özel)

Bir süre önce el değiştiren haber kanalı için dün radikal bir karara imza atıldı.

14 yıl önce haber kanalı olarak sektöre iddialı bir giriş yapan ve o dönemki adıyla SKY Türk olan 360 alınan radikal bir kararla bundan böyle haber vermeyecek. Kanalın yeni patronu Ethem Sancak, zarar eden kanalını eğlence kanalı yapma kararı aldı.

2000’li yılların başında Mehmet Emin Karamehmet tarafından kurulan haber kanalı Skyturk, İngiliz medya devi Murdoch’un açtığı davayı kaybetmiş ve adını SKY 360 olarak değiştirmişti. Karamehmet’in borçları nedeniyle TMSF’nin el koyduğu kanal Ethem Sancak’a satılmıştı.

Hedef Alliance Holding’in sahibi Ethem Sancak’ın TMSF’den satın aldığı Sky Türk 1 Ocak 2013’te adını değiştirdi ve 360 oldu. Yayın hayatına dar bir kadroyla devam eden haber kanalı 360 Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında radikal bir karar aldı. Kanalın patronu Sancak, yüksek maliyetlerine karşın getirisi olmayan kanalını eğlence kanalı yapma kararı aldı.

Bir süredir kanal içinde ayrı bir ekip, yeni yayın dönemi için planlama yapıyordu. Ve dün patron katında yapılan bir sunumla haber kanalı 360’ın ipi çekildi. 360 yeni yüzü ve yeni konsepti ile yeni yayın dönemine hazırlanmaya başladığı gelen haberler arasında… 

MEDYARADAR/ÖZEL