Gündem
03 Mayıs 2016 10:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:29

Film-San Vakfı'ndan Başbakan Davutoğlu'na teşekkür

FİLM-SAN Vakfı, 41 yıllık sanatçıların sosyal haklarını koruyacak yasa ile ilgili çalışmalarında sona yaklaştıklarını, yayınladıkları teşekkür yazısı ile duyurdu.

5 yıldır "Geriye Dönük Borçlanma" yasası için büyük bir çaba gösteren FİLM-SAN Vakfı, 41 yıllık sanatçıların sosyal haklarını koruyacak yasa ile ilgili çalışmalarında sona yaklaştıklarını, yayınladıkları teşekkür yazısı ile duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi:

1975'de Sayın Ümit Utku'nun öncülüğünde, Hülya Koçyiğit, Murat Soydan, Muazzez Arçay, Sırrı Gültekin, Mengü Yeğin, Enver Burçkin, Faruk Kenç, Emel Sayın, Ayla Algan, Şükran Özer Doruk, Nuri Sesigüzel, Erkan Özerman ve Faruk Ilgaz gibi sinema, tiyatro ve müzik dünyasının seçkin isimleri tarafından kurulan FİLM-SAN VAKFI, yaklaşık 8500 civarında Sanatçı Meslek Kartı üyesi ve 41 yıllık geçmişiyle halen hizmet veren ilk ve en eski kuruluştur.

FİLM-SAN VAKFI, kurulduğu 1975 yılından bu yana amaçları doğrultusunda başarılı çalışmalara imza atmış,sanat emekçileri için 1978, 1983, 1987, 1995 yıllarında çıkarılan sosyal güvence yasalarıyla 4500 kişiden fazla vakıf üyesini emeklilik hakkına kavuşturulmuştur.

Film-San Vakfı'nın son 5 yıldır çalışmaları ve uğraşları sonucunda, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun önümüzdeki günlerde açıklaması beklenen ''Kültür Paketi'' ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal'ın genel hatlarıyla açıkladığı Sayın Davutoğlu'nun da katılacağı toplantı ile kamuoyuyla paylaşılması planlanan paket, 41 yıllık sanatçıların sosyal haklarını koruyan Film-San Vakfı'nı ve tüm sanatçılarımızı yakından ilgilendirmesi ve onlara yeniden Geriye Dönük Borçlanmaya hak tanınması hepimizi çok mutlu etmiştir.

Film-San Vakfı Sanatçıların Sosyal Haklarını koruyan ilk ve tek kurum olmanın en büyük onurunu yaşamaktadır.

Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve nezhindeki tüm çalışma arkadaşlarına özellikle de Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal'a sonsuz teşekkür ederiz...