Gündem
25 Tem 2014 10:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:30

Filistinli yazardan ağlatan yazı! Neden Gazze'de çocuk yapmamalı?

Filistinli gazeteci Ömer Gıreyb, internet sitesinde yayınlanan makalede Gazze'de yaşayan çocukların dramını gözler önüne serdi.

İsrail ordusunun hafta sonunda vurduğu Şicaiyye’deki katliama ve çocuk ölümlerine tanık olan Filistinli gazeteci Ömer Gıreyb, ‘The Electronic Intifad-Elektronik İntifada’ isimli internet sitesinde bir makale kaleme aldı. “Biz Filistinliler ne zaman insan yerine konacağız? Çocuklarımız ne zaman insan haklarına kavuşacak ve güvende olacak?” diye soran Filistinli gazetecinin yazısı, Gazze’de yaşayan çocukların dramını gözler önüne serdi.

İşte o yazıdan satırbaşları...

BÖYLE BİR DÜNYAYA ÇOCUK GETİRMEYECEĞİM

“(...) Her şey cumartesi günü başladı... Bombardıman hiç durmadı. Hepsini evden duyuyordum. Patlamaları sayamamaya başlamıştım... O geceyi tarif edecek söz bulamıyorum. Şicaiyye yanarken, Gazze bir alev topu gibi görünüyordu... Yıkımın fotoğrafları ancak sabah ortaya çıktı. Ama asıl acı verici olan ve nefesimi kesen şey, çocuklarının cansız bedenlerini taşıyan ebeveynlerin fotoğraflarıydı. Çocuğunun cansız bedenini kollarında taşıyan bir babanın yaşadığı yıkımı hayal edebiliyor musunuz? Çocuğunu koruyamadığı için yaşadığı utanç ve suçluluk duygusunu? İşte o an asla çocuk sahibi olmamaya karar verdim. Böyle bir dünyaya çocuk getirmeyeceğim. Çocuklarımın ölümüne seyirci kalmayacağım... Nasıl bir dünya komple bir bölge ve içerisindeki insanların yok edilmesini ‘meşru müdafaa’ olarak düşünebilir? Çocuklar nasıl ‘terörist’ ve ‘militan’ sayılabilir? ”

ÇOCUKLARI UYKU İLACI İLE UYUTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Gece-gündüz saldırıların devam ettiği Gazze’de anneler, bomba sesleri altında korkudan uyuyamayan çocuklarını uyku ilacıyla uyutmaya çalışıyor. 29 yaşındaki anne Muna Rıdvan, bomba sesleriyle titreyen 7 yaşındaki kızı Ravan’ın “Eğer uyursak İsrail uçaklarının attığı füzelerden kaçamayız. Çabucak ölürüz” diyerek uyumayı reddettiğini söylüyor.