Güncel
10 Ağu 2017 18:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:02

Fİ Yapı mağdurlarına yine hüsran!

Kızılırmak Vadisi içinde kurulacak Yeşil Vadi Projesi’nde yine hüsran yaşanıyor. Fi Yapı mağdurlarının umutla beklediği projeden gelen icra haberi ortalığı karıştırdı. Projenin yürütücüsü olan EKA Türkiye ve BA Group’un piyasaya ciddi bir borçlanma içinde olduğu iddia ediliyor.

Fi Yapı'nın patronu Fikret İnan'ın, rekreasyon alanı çevresinde yapacağı konutlar için  Kırıkkale'deki vatandaşlardan para toplayarak kaçması ile kötü bir imaja sahip olan Kızılırmak Vadisi içindeki kurulacak Yeşil Vadi projesi, Barış Aydın İnşaat ve EKA Türkiye ile yeni bir döneme girmişti.

MELİH GÖKÇEK’İN GÖZDE PROJESİ

Bölge halkının yanında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek içinde büyük öneme sahip olan proje, geçtiğimiz gün yine büyük bir şok yaşadı. Projenin yüklenici firması olan Eka Türkiye ve Barış Aydın İnşaat'ın Kırıkkale'deki satış ofisine icra memurları baskın yaptı. Şirketin tüm hesapları üzerine inceleme yapılarak zabıt tutulduğu öğrenildi.

PİYASAYA ÇOK BORÇLANDI İDDİASI

EKA Türkiye, ülkemizin siyasi geleceğini değiştiren 16 Nisan referandumunda seçim sponsoru olarak adından söz ettirmişti. Ancak şirketin son dönemde piyasaya karşı aşırı bir borçlanma içine girdiği ve 650 bin lirayı bulan ajans borcu yüzünden icralık olduğu iddialar arasında. İnşaat sektöründe son yılların en büyük iflas davalarından biri olan Fi Yapı’nın ardından bölgeye giren EKA’nın çok fazla reklam kampanyası yapması da iddialara ilişkin kafalarda soru işareti bırakıyor. Fi Yapı mağdurları ise her zamanki gibi yine üzgün ve umutsuz bir şekilde beklemeye devam ediyor.

BA GROUP: BİZ YOLLARIMIZI AYIRDIK

Emlakeki.com’un ulaştığı Barış Aydın’a bağlı BA Group yetkilileri, projenin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ettirildiğini ve kendileriyle bir bağı olmadığını söyledi. EKA inşaat ile de herhangi bir ortaklıkları bulunmadığını dile getiren yetkililer, “Ön görüşme yapmıştık ancak taahhütlerini yerine getirmedikleri için yola devam etmedik ve sözleşmemizi feshettik” açıklaması yaptı. Ancak Yeşil Vadi Vesta Projesi için hazırlanan, ‘www.yesilvadivesta.com’ adlı internet sitesinde hala BA Group ve EKA inşaat isimlerinin birlikte yer alması dikkat çekiyor.



(Kırıkkale'de icra memurlarının işlem yaptığı  satış ofisi)