Medya
07 Nis 2017 09:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:36

Fi dizisini internette kaç milyon kişi izledi?

Fi-Çi-Pi adlı kitaptan uyarlanan Fi dizisi birçok ünlü ismi bir araya getirdi ve bir ilke imza atılarak proje internet üzerinden yayınlandı.

Yoğun bir tanıtım bombardımanının ardından dijital ortamda seyircisiyle buluşan Fi dizisi sadece ünlü kadrosuyla değil cesur sevişme sahneleriyle de çok konuşuldu. Bu konuda eleştiriler de alan dizinin izlenme oranı ise merak ediliyordu.

Bu konuyla ilgili bilgiyi Ali Eyüboğlu Milliyet’teki köşesinden paylaştı. Eyüboğlu, başrollerini Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç ve Büşra Develi’nin paylaştığı “Fi”nin ilk bölümünü üç günde 4.5 milyon kişinin izlediğini açıkladı.

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu şu tespitte bulundu:

"Aynı reyting başarısı sürer ve pazarlamada da başarılı olunursa ‘Fi'nin arkasından ‘Çi’yi de çekerler, başka diziler de..."

İşte Ali Eyüboğlu'nun yazısının ilgili bölümü:

Fİ DİZİSİ İNTERNETTE KAÇ MİLYON İZLENDİ?


İnternet televizyonculuğu Türkiye’de tutar mı?

Bu pazara iddialı giriş yapan Blu TV ile Puhu TV şu açıdan şanslı. Bu alanda bir dünya markası olan Netflix var. O yüzden Doğuş’un Puhu TV’yi, Doğan Grubu’nun Blu TV’yi “beyaz yakalılar” ve gençlerin vazgeçilmezi yapma şansı yüksek.

TV dünyasında konuşulanlara göre, ilk 7 gün bedava, sonrasında aylık 9.90 TL olan Blu TV, şimdiye kadar 30 bin civarında abone topladı.

Doğuş Grubu’nun Puhu TV’sini izlemek bedava...

Puhu TV’nin Ay Yapım’a çektirip yayınladığı “Fi” dizisini şimdiye kadar ne kadar insanın izlediğini sordum kanalın yöneticisi Ateş İnce’ye...

İnce, başrollerini Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç ve Büşra Develi’nin paylaştığı “Fi”nin ilk bölümünü üç günde 4.5 milyon kişinin izlediğini söyledi.

İzleyicisinden para almayan Puhu TV, reklam satarak karşılayacak giderlerini...

Bir reyting 572 bin kişi olduğuna göre, 8 civarında bir reyting demektir bu. Dizinin her bölümü bu kadar insana ulaşırsa, Puhu TV ekibi bunu iyi pazarlayıp, ‘Fi’yi finanse edecek kadar reklam alamazsa, işleri zor. Bunu başarırlarsa ‘Fi’nin arkasından ‘Çi’yi de çekerler, başka diziler de...