Gündem
10 Ara 2016 21:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:15

FETÖ'nün medya yapılanmasında flaş gelişme! Habertürk TV eski koordinatörü gözaltında!

Fethullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanmasına ilişkin soruşturmada Habertürk Televizyonu eski Haber Koordinatörü Oğuz Usluer gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

USLUER'E GÖZALTI
Soruşturma kapsamında Terör ve Örgütlü Suçlar soruşturma Bürosu Savcılarından Murat Çağlak'ın talimatı üzerine Habertürk televizyonu eski haber Koordinatörü Oğuz Usluer gözaltına alındı. Usluer hakkında Habertürk içerisindeki FETÖ'cülerin imamları pozisyonunda olduğu iddiası üzerine işlem yapıldığı belirtildi. Şüpheli,17/25 Aralık girişiminden 5 ay sonra Habertürk TV'deki görevinden alınmıştı.

YURTDIŞI HAZIRLIĞI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ne getirilen Usluer'in yurtdışına çıkma hazırlıkları yaptığı ileri sürüldü. Şüphelinin sorgusu ilerleyen saatlerde yapılacak.

ILICAK TUTUKLU
FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu bazı isimler tutuklanmıştı.

OĞUZ USLUER KİMDİR?
Mesleğe Kanal D’de gece editörü olarak adım atan Oğuz Usluer daha sonra Show TV’de editör, Star TV’de Genel Yayın Yönetmenliği, TV8’de iç yapımlar koordinatörü , Kanaltürk’te haber koordinatörlüğü yaptı. Usluer Atv’de kısa bir süre editörlük görevinde bulunduktan sonra Habertürk’e transfer olmuştu.