Gündem
01 Mar 2017 00:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:31

FETÖ'nün en önemli internet sitesinin fişi çekildi!

ABD'deki FETÖ bağlantılı okullarla ilgili bilgilerin yer aldığı site, Türkiye'den yapılan bir "içerik ihlali" şikayeti üzerine uyarı yapılmadan kapatıldı.

ABD'de yayın yapan ve FETÖ bağlantılı sözleşmeli (charter) okullarla ilgili kapsamlı bilgilerin yer aldığı "www.gulencharterschools.weebly.com" internet sitesi, ABD tarafından kapatıldı.

Yıllarca Türkiye'deki pek çok yayını kendi fotoğrafı ya da görüntüsü olduğu gerekçesiyle şikayet edip youtube ve uluslararası sitelerden kaldırtan FETÖ için Türkiye'den bir haber sitesinin editörü aynı yöntemi kullandı. "İçerik ihlali" şikayeti üzerine site tamamen kapatıldı.

YILLIK GELİRLERİ 500 MİLYON DOLAR

ABD genelinde FETÖ'ye ilişkili 150 civarında sözleşmeli okulun faaliyet gösterdiği ve bu okulların eyalet bütçelerinden yıllık yaklaşık 500 milyon dolar gelir elde ettiği kaydediliyor. Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) Haziran 2014'te başlattığı usulsüzlük soruşturmasının ise devam ettiği belirtiliyor.

FBI BASKINLAR DÜZENLEMİŞTİ

FBI ilk olarak FETÖ bağlantılı olduğu bildirilen Concept Schools'un Illinois eyaletine bağlı Des Plaines şehrindeki merkezi başta olmak üzere Illinois, Ohio ve Indiana eyaletlerinde şirkete ait toplam 19 okul ve büroya baskın düzenlemişti.