Kültür Sanat
23 Tem 2016 11:10 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:31

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

- TÜRSAK:- "Darbe, demokrasinin en büyük ve en ilkel düşmanıdır ve yıkıcıdır. Sevgisiz ve barbarcadır"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

TÜRSAK'tan yapılan açıklamada, modern çağın en büyük getirisinin demokrasi olduğu, sanat ve hayatın, tüm renkleri ve farklılıklarıyla, sadece demokrasilerde boy gösterdiği vurgulandı.

Demokrasinin, renk ve emeklerin yarışabilmesi anlamına geldiği belirtilen açıklamada, "Demokrasi, tahammül, anlayış, sabır, şefkat, sevgi ve emek demektir. Azami verimlilik ve her türlü israfın önlenmesi demektir. Demokrasi, 'iyi ki doğdum', 'iyi ki varım', 'iyi ki bu ülkenin vatandaşıyım' demektir. Başkalarına, doğaya, ülkeye duyulan sevgi ve aşk demektir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, darbe girişiminin ise bir travma olduğu aktarılarak, şu sözlere yer verildi:

"Darbe, demokrasinin en büyük ve en ilkel düşmanıdır ve yıkıcıdır. Sevgisiz ve barbarcadır. Ülkemiz demokrasisinin sorunlarının temelinde, darbelerin ağır tahribatı, sivil siyasetin ve hayatın kesintiye uğramasının yarattığı problemler yatmaktadır. Darbe, yaşam sevincini yok eden, sanatsal imkan ve alanları daraltan, büyük yaralar açan, büyük vakit kayıplarına neden olan bir şoktur. TÜRSAK Yönetim Kurulu olarak, demokrasimizin bu hain teşebbüsten büyük bir karşı direnişle kurtulmasını yürekten alkışlıyoruz."