Kültür Sanat
22 Tem 2016 15:17 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:31

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

- Sanatçı Karaböcek:- "Cumhurbaşkanımızın kendisi ölümün kıyısında dururken, sadece bir cep telefonu aracılığıyla halkı direnişe davet etmeyi düşünebilmesi olağanüstüydü"

İSTANBUL (AA) - Ünlü sanatçı Neşe Karaböcek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Karaböcek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin adının Başbakan Binali Yıldırım tarafından doğru bir şekilde koyulduğunu belirterek, "Sayın Başbakanımız 'kalkışma' dedi. Olanları sabaha kadar dehşetle izledim. Türk halkının cesaretinin ve gücünün önünde durulamaz olduğunu gördüm." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği iradenin darbeyi önlediğini anlatan Karaböcek, "Cumhurbaşkanımızın kendisi ölümün kıyısında dururken, sadece bir cep telefonu aracılığıyla halkı direnişe davet etmeyi düşünebilmesi olağanüstüydü. Türkiye büyük bir tehlikeyi böyle atlattı." diye konuştu.

Karaböcek, darbe girişimi sırasında şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek, "Bu vatan evlatlarına kıyabilenlere, lütfen asker demeyelim. Türk Silahlı Kuvvetleri peygamber ocağıdır, güvenliğimiz onlara emanettir. Türk milleti güçlüdür, cumhuriyeti ve demokrasiyi yaşatacaktır. Türkiye’yi güzel günler bekliyor. Hepimize çok geçmiş olsun." değerlendirmesinde bulundu.