Güncel
18 Tem 2016 21:55 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:31

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

- ÜNDER, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimini kabul edilemez bulduklarını ve koşulsuz lanetlediklerini bildirdi

İSTANBUL (AA) - Üniversiteli Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği (ÜNDER), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı bildiri yayımladı.

ÜNDER Genel Başkanı Doç. Dr. Muhammed Kurulay yaptığı yazılı açıklamada,15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini kabul edilemez bulduklarını ve koşulsuz lanetlediklerini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, yalnızca halkın kararı ile demokratik yollarla seçilmiş yönetimlere emanet edilebileceği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu demokrasinin vazgeçilmez bir gerekliliğidir.Meşru yollarla seçilen hükümete ve demokrasimize yönelik yapılan her türlü saldırı birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzurumuza zarar verecektir. Millet olarak içinde olduğumuz bu sıkıntılı sürecin bir an önce son bulmasını, ülke olarak daha güçlü bir biçimde demokrasi yolculuğumuza devam edebilmeyi ümit ediyoruz.ÜNDER olarak bizler, ilk anlardan itibaren sağduyulu halkımıza, darbeye dur deme çağrısında bulunarak net ve kararlı duruşumuzu ortaya koymaya çalıştık. Milletimizin demokrasiye sahip çıkması ile de karanlık bir geceden aydınlık bir güne uyandık.Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da demokrasinin yanında olmayı kendisine görev edinen ÜNDER; ülkemizin demokrasi ve istiklal mücadelesinde, her türlü katkıyı sağlamayı asli görevi olarak görüyor, demokrasinin kesintiye uğratılması yolundaki her girişime tepkisini koymaya devam edeceğini kararlılıkla bildiriyor. Bu vesileyle darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun diyor, ülkemizin bu tür olayları bir daha yaşamamasını temenni ediyoruz.”