Medya
25 Ağu 2018 10:30 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:49

FETÖ'cüler çözememişti! Nedim Şener ile Baki Özilhan'ın “Mavi Tur” şifresi!

Posta yazarı Nedim Şener gözaltına alındığı sırada dosyada aleyhindeki delillerden olan gazeteci Baki Özilhan ile yaptığı telefon konuşmasını köşesinde paylaştı.

Uzun yıllar başta TRT olmak üzere çeşitli kurumlarda çalışan, 2005-2015 yılları arasında ise CHP Genel Başkanlık İletişim Koordinatörlüğü görevinde bulunan Baki Özilhan, bu sabah evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Posta yazarı Nedim Şener, Baki Özilhan adının kendisine Ergenekon Terör Örgütü üyesi diye gözaltına alındıktan sonra FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz’ün aldığı ifadeyi hatırlattığını söyledi.

Şener, dosyada yer alan Baki Özilhan ile telefonda yaptığı Mavi Tur konuşmasını köşesine taşıdı ve bu
konuşmadan FETÖ'cüler takımının örgüt üyeliği çıkarmaya çalıştığını yazdı.Şener şu ifadeleri kullandı:

"Mavi Tur’un ne olduğundan habersiz FETÖ takımı bu konuşmadan örgüt üyeliği çıkarmaya çalışıp, Baki Özilhan ile konuşmamızdan delil üretmeye kalkmıştı.İşte FETÖ’cüler Ali Fuat Yılmazer ile Zekeriya Öz gibilerin yönettiği Ergenekon operasyonu böyle bir şeydi. O günler geçti ama işte olaylar kendisini zaman zaman hatırlatıyor.Bu da Baki Özilhan ile aramızda bir anı olarak kaldı, mekanı cennet olsun…"

İşte Şener'in "FETÖ’cülerin çözemediği Baki Özilhan ile “Mavi Tur” şifremiz!" başlıklı o yazısı:

Deneyimli gazeteci Baki Özilhan vefat etti. Mekanı cennet olsun ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

Baki Özilhan adını ne zaman duysam, aklıma Ergenekon Terör Örgütü Üyesi diye gözaltına alındıktan sonra 5 Mart 2011 günü FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz’ün aldığı ifadem gelir.

Dosyada aleyhimdeki delillerden birisi gazeteci Baki Özilhan ile yaptığım bir telefon konuşmasıydı.




3 Ağustos 2009 günü Baki Özilhan ile aramızda şöyle bir telefon görüşmesi geçmişti.

“B.Özilhan: Ya bir takım şeyleri paylaşmak istiyorum benim bir arkadaşım vardı da, izlediği konuyla ilgili bir şeyler aktarmak istiyorum ama ne yapsak, nasıl yapsak.

N.Şener: Şey konuştuğumuz konuyla ilgili mi?

B.Özilhan: Bilmiyorum yani ben şeylere çok fazla yani hava durumuna falan çok fazla güvenmiyorum, çıkarız tatil yaparız şu olur bu olur gideriz ondan sonra da biliyorsun bu dalga malga hikayesi mavi tur zamanı geçiyor galiba, ani dalgaya yakalanmayalım diyorum.

N.Şener: Anladım peki siz bana bir öneri söyleyin öyle yapalım.

B.Özilhan:O zaman ben bir düşüneyim de senin de aklına yeni bir formül gelirse onu yapmaya çalışalım yani ben düşüneyim nasıl…Olmazsa konuşuruz ama sonuç olarak zaten turu düzenleyen arkadaş diyor ki ‘Ya çok uygun değil koşullar diyor çünkü ben artık diyor turculuk murculuk yapmıyorum. Ben daha üst düzeyde görev aldım şimdi o turistlerle uğraşmıyorum ben yapacağımı yaptım bugüne kadar her şeyi ortaya koydum netleştirdim’ diyor.

N.Şener: Anladım bilinen adam ya, bu mavi turlar konusunda bilinen adam zaten yani…”

FETÖ’cü polislerin tape haline getirdiği konuşmayı hatırlatan FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz, bombayı soru şeklinde şöyle patlatmıştı; “Baki Özilhan'la şifreli bir şekilde yaptığınız bu konuşmayı açıklayınız? Görüşmede "Yani dalgaya yakalanmayalım" diyerek ne ifade edilmektedir? Görüşmede geçen "DALGA" "TUR" "TURİST" ve "HAVA DURUMU" kelimeleri ne anlama gelmektedir?”

Kulaklarıma inamamıştım, avukatlarımla birbirimize bakıp gülmüştük.

FETÖ’cüler, “Mavi Tur, Dalga, Turist, Turizm, Hava Durumu”kelimelerini şifre zannetmişti.

Evet güldüm ama soru saçma olsa da cevap cevap olarak şunu söylemiştim; “Baki Özilhan CHP Basın Danışmanıdır. Baki Özilhan benim ödül aldığım törene geldi ve orada çok önemli bir yolsuzluk dosyası olduğunu, bir arkadaşının bu konuya vakıf olduğunu söyledi. Ama dosya gelmediği için içeriğinden haberdar olamadım. Burada "Dalga", "Tur", "Turist" ve "Hava Durumu" kelimeleri şifreli kelimeler değil, Baki Özilhan'ın tatile çıkacağı Mavi Turla ilgili konuşmalardır. ‘Dalgaya yakalanmayalım’ dediği konu da Mavi Turla ilgili konudur. Böyle kelimelerin geçmesi son derece normaldir. Bu konuları Baki Özilhan'a sorarsanız o da size teyit edecektir zaten.”

İşte FETÖ’cüler Ali Fuat Yılmazer ile Zekeriya Öz gibilerin yönettiği Ergenekon operasyonu böyle bir şeydi.

Mavi Tur’un ne olduğundan habersiz FETÖ takımı bu konuşmadan örgüt üyeliği çıkarmaya çalışıp, Baki Özilhan ile konuşmamızdan delil üretmeye kalkmıştı.

Aynı dosyada yer alan gazeteci Musa Ağacık ile yaptığım telefon konuşmasında binlerce yıl önce yaşamış Hitit Kralı Şuppulilima’nın ismini kod adı zannedenlerden başka ne beklenir.

O günler geçti ama işte olaylar kendisini zaman zaman hatırlatıyor.

Bu da Baki Özilhan ile aramızda bir anı olarak kaldı, mekanı cennet olsun…