Gündem
08 Ara 2016 09:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:14

FETÖ tutuklusunun üzerinden ünlü dizinin senaryosu çıktı!

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunanların cezaevlerinde toplu bir kalkışmaya hazırlanacağı bilgileri üzerine Adalet Bakanlığı bu cezaevlerinde güvenlik önlemlerini arttırdı

Cezaevlerine uçaksavar, TOMA, itfaiye gibi araç ve ekip takviyeleri yapılırken bazı tarihlere işaret eden bilgiler çoğunlukla FETÖ üyelerinin tutulduğu cezaevlerinde yapılan aramalarda bulunan notlar kaynaklı oldu.

KİTAP İÇİNDE İNGİLİZCE DİZİ SENARYOSU

Çok fazla sayıda benzer not bulunan İzmir Şakran kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ise geçen hafta yine akıl almaz bir yöntemle içeriye not sokulmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Bu sefer kaçış planı kargo ile İngilizce geldi. FETÖ üyeliği suçundan cezaevinde bulunan kadın tutuklu G.Y.’ye kadın yakını H.T. tarafından bir kargo gönderildi. Kargoyu açan infaz kurumu görevlileri paketin içinde Elementary English Course Book adlı İngilizce dil eğitim kitabı buldu. Arama yapan yetkililer kitabın içinde kadın mahkumun kız kardeşi Z.Y. imzalı İngilizce bir not fark etti.. Not Türkçe’ye çevrildiğinde bunun bir dizinin konusunu içerdiği görüldü. İngilizce notun tercümesi şöyleydi:

“Dizide bir adam var. Adı Micheal. Cezaevine girmek için suç işledi. Cezaevine girmek istedi çünkü cezaevinde erkek kardeşi var ve kardeşi masum. Bu nedenle Michael erkek kardeşini kurtarmak istiyor. Yeni insanlarla tanıştı.”

Notu alan yetkililer, diziyi araştırdı. Nottaki senaryonun ünlü Amerikan dizisi Prison Berak (Büyük Kaçış) dizisine ait olduğunu tespit etti. Kargoyu gönderenler ve tutuklu kadın hakkında tutanak tutuldu. Konu hakkında Adalet Bakanlığı’nı bilgilendirilerek işlem başlatıldı. Yetkililer notların örgüt üyelerini motive etme amaçlı bir yöntem olabileceğinin de dikkate alındığını kaydetti.

NOTUN İÇERİĞİNDEKİ PRISON BREAK (BÜYÜK KAÇIŞ)

2005’te başlayan dizinin başrollerinde Wentworth Miller,Dominic Purcell,Sarah Wayne Callies,Amaury Nolasco oynadı. 42 ülkede yayınlanan ABD yapımı dram ve macera türündeki dizi, Türkiye’de de gösterildi. Prison Break 2006 Emmy Ödülleri’ne de en iyi dizi olarak aday gösterildi.

Dizi’nin konusu şöyle: Bir inşaat mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) Başkan Yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini fark edince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır. Sağlık sorunlarını bahane eden Michael, ağabeyinin bulunduğu Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderilir. Michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden 7 kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır. Bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru Sara Tancredi'yi (Sarah Wayne Callies) ve hapishane müdürü Henry Pope'u kullanır. Bu sırada da Sara'ya aşık olur. Michael'ın kaçış planında azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır.