Gündem
22 Eyl 2014 09:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Fethullah Gülen'e 'beddua' davası! Polat Alemdar'ın da dediği gibi...

Fethullah Gülen’in çok konuşulan bedduası hakkında bir vatandaş tarafından yapılan şikayet sonucu dava açıldı.

Gülen için 3 yıl hapis istenen davanın ilk duruşmasında mahkeme görevsizlik kararı verdi. Dava başka bir asliye ceza mahkemesinde görülecek. M. Osman Beyhan’ın (39) Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusunda Gülen’e ait beddua videosu denilen videoda halkın arasında kin ve nefret uyandıracak sözler kullandığını ve bundan rahatsız olduğunu dile getirdi.

POLAT ALEMDAR’IN DA DEDİĞİ GİBİ

Star'dan Seda Çakmak'ın haberine göre, şikayet dilekçesinde şüphelinin halkı birbirine düşürdüğünü belirten Beyhan, “Bu aziz millet yeri gelirse 2 Kasım 2002’deki gibi hükümeti de değiştirir, yeri gelir cemaatini de. Bu millet Polat Alemdarın söylemiyle tek kişi kalsa yine devletini kurup intikamını alacak millettir” dedi.

İŞTE GÜLEN'İN O BEDDUASI-VİDEO

TÜM OKULLARINA EL KONULSUN

Beyhan son olarak şüpheli hakkında uluslararası yakalama kararı çıkartılarak Türkiye’ye getirilip yargılanmasını, hizmet hareketine ait tüm okul ve kurumların Türk devletine devredilmesini ve şüphelinin cezalandırılmasını talep etti.

İlk duruşmada görevsizlik

Soruşturma sonunda Gülen hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan 3 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi, önceki günkü ilk duruşmada, mahkemelerinin basın kanunun 27. maddesine göre basılmış eserlerle işlenen suçlara bakmakla yetkili olduğun, videonun basılmış eser olmamasından dolayı da görevsizlik kararı vererek dosyayı başka mahkemeye gönderdi.