Gündem
22 Eyl 2014 16:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Fethullah Gülen'den sert mesajlar: Kafir olurlar!

Fethullah Gülen, "Sürekli her gün yalan söylüyorsa her gün yalan yazıyorsa her gün yalanla bazılarının kafalarını karıştırmak istiyorsa bu büyük intikam duygusunu mahzursuz gibi görüyorsa kafir olur." uyarısında bulundu.

"Bu dünyada hiçbir zaman firavunsuz yaşanmamıştır" diyen Gülen, sabrın kurtuluşa ermenin sırlı anahtarı olduğunu söyledi.

Dinde yalan söyleme üzerine görüşlerini aktaran Gülen'in Pensilvanya'dan verdiği mesajlar dikkat çekiciydi. İşte öne çıkan bazı sözler:

HER GÜN YALAN SÖYLÜYORSA KAFİR OLUR

-Ağzımıza bir arpa haram gitmemişse bir tırnak ucu kadar yalan söylememişsek yalan bir lafzı kafirdir. Yalan söyleyen bir kafir sıfatı itikaf etmiş olur. Sürekli her gün yalan söylüyorsa her gün yalan yazıyorsa her gün yalanla bazılarının kafalarını karıştırmak istiyorsa ve bu bizim için cihat yoludur diyorsa, bu büyük yalanı bu büyük iftirayı isnadatı bu büyük intikam duygusunu mahzursuz gibi görüyorsa kafir olur.

Bir de bu arada kendileri bu küfrün sathı mahilinde iken küfür uçurumunun kenarında her an böyle mahvolup gitmeye müheyyel iken kalkıp kendileri gibi düşünmeyenlere kafir diyorsa, onların kafir olmalarında şüphe yoktur. İnsanlığın iftihar tablosu buyuruyor. 'Bir mümine birisi kafir diyorsa ikisinden biri kafirdir.' Ya o kafirdir, 5 vakti namazını kılan ilahi kelimetullahtan başka bir şey düşünmeyen yaptığı hizmet karşılığında cüzdanına bir şey koymayan hatta birine verilmek üzere kendisine verilen parayı bile helal paralarına dokundurmayan, dünyaya çıplak geldiği gibi tek dikili taşı olmadan Allah'a yürümeye kendini bağlamış bir insan buna kafir diyenin kafir olmasında şüphe yoktur.

Bunu isterse medya yoluyla der, mecmualarıyla, gazeteleriyle, tweetleriyle, trolleriyle diyebilir bunu. Hangi yolla söylerse söylesin, şüphesiz kafir olur. Cenabı Allah öyle bir yola ne sizi ne de başkalarını sürüklemesin. Basiret ve idrak ihsah eylesin. Onlara da size de bize de doğru yolda sabit kadem olmayı lütfeylesin inşallahu teala.

HER FİRAVUN İÇİN BİR MUSA VARDIR

-İnsanlar her zaman bela ve musibetlerden çekmişlerdir. Size düşen de budur. Bir sözde derler ki; (her Musa için bir Firavun) her Firavun için de bir Musa vardır. Hazreti Musa’nın karşısında Firavun olmuştur. Hazreti İbrahim’in karşısında Nemrut olmuştur. İnsanlığın iftihar tablosu hem Nemrutlarla hem Firavunlarla hem de daha ne türlü belalarla karşılaşmıştır. Raşit Halifeler de o belalarla karşılaşmışlardır. O büyük müceddidler de, Abdulkadir Geylani hazretleri de, İmam Gazzali hazretleri de hep çekmişlerdir. Bu dünyada hiçbir zaman firavunsuz yaşanmamıştır. Her zaman Yezidler, Haccaclar bulunmuştur ve onların karşısında da mazlum sahabi ve tâbiin bulunmuştur. Ama dişlerini sıkıp sabretmişlerdir. Kim sabreder, dişini sıkar, katlanırsa, Allah’ın izni ve inayetiyle zaferyâb olur, umduğu şeylere nail ve mazhar olur. Sabır, kurtuluşa ermenin sırlı anahtarıdır.