Gündem
01 Eyl 2014 09:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:37

Fethullah Gülen'den o manşetlere cevap! Ölüm planı mı yapıyor?

Fethullah Gülen, avukatı aracılığıyla son dönemde kendisi ve Cemaat ile ilgili yapılan yayınlar hakkında açıklama yaptı.

Avukat Nurullah Albayrak, müvekkili Fethullah Gülen hakkındaki iddialara cevap verdi. Son aylarda kara propaganda, ayrımcılık ve ötekileştirmenin zirve yaptığını dile getiren Albayrak, yaşananları Hitler dönemine benzetti.

"Müvekkilim Sayın Fethullah Gülen, aylardır 'Nefret Havuzu' eliyle, insaf, iz'an, vicdan ve ahlakla izah edilmesi mümkün olmayan mesnetsiz iddialarla suçlanmaya çalışılmaktadır." diyen Albayrak, müvekkili üzerinden toplumun bir kesimine karşı ayrımcılık ve nefret söylemi doğrultusunda iş ve eylemler yapıldığını vurguladı.

"YARGI İFTİRALARI TEKZİP ETTİ"

Nurullah Albayrak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ne yazık ki, gelinen durum kara propaganda mimarlarını utandıracak, bu kadar da olmaz dedirtecek seviyeye ulaşmıştır. Avrupa tarihi Hitler döneminden sonra bu şekilde bir ayrımcılık, ötekileştirme ve nefret söylemine tanık olmamıştır.

Mahkemeler tarafından tekzip edilen insafsızca iftiraların, pervasızca ve hiçbir ahlaki kritere tabi tutulmaksızın dile getirilebilmesi, kara propaganda sürecinin ahlaki yozlaşmayı getirdiği seviyeyi göstermesi açısından önemlidir.

HUKUKA AYKIRI EMİR YOK

Nefret havuzunda dile getirildiği gibi, müvekkilim Sayın Fethullah Gülen'in hiçbir kişi ya da kuruma yerel ya da uluslararası hukuka aykırı bir emri, telkini ya da tavsiyesi olmamıştır. Bunu iddia edenler bu güne kadar bu iddialarını ispata yarar bir delil sunamadıkları gibi bundan sonra da sunamayacaklardır.

AYRI HİYERARŞİK YAPI

Müvekkilim hiçbir zaman idari yapıyı yok sayarak ayrı bir hiyerarşik yapı oluşturmamış, oluşturulması konusunda kimseye emir, telkin ya da tavsiyede bulunmamıştır. Defaatle bu durum ifade edilmesine ragmen ısrarla bu iddianın dile getirilmesi hukuk arayışının değil yalan havuzuna kara propaganda malzemesi taşınmasının gayretidir.

HSYK SEÇİMLERİ

Müvekkilimin hiçbir kurumun işleyişine doğrudan ya da dolaylı olarak müdahalesi ya da iması dahi söz konusu olmamasına ragmen, HSYK seçimleri konusunda müvekkilime rol biçilerek gerçek dışı iddialarda bulunulması, yargının yıpratılması için müvekkilimin kullanılmak istenmesinden başka bir amaç taşımamaktadır.

'ZORLA PARA' İDDİASI

Tehdit, şantaj ve iftira atarak insanların kullanıldığı ya da saf dışı bırakıldığı, zorla insanlardan para alındığı iddiaları mesnetsiz ve insafsız bir suçlama olarak dillendirilmektedir. Müvekkilim kendisinin fikirlerine itibar eden camia mensuplarına her zaman 'fakir olun ve kanaatle yaşayın, vakıf mallarını kendi paranızın olduğu cebinize dahi koymayın, kimseye haksızlık yapmayın, haramın zerresine bulaşmayın' tavsiyesinde bulunmuştur. Camia mensubu olan kişilerin mal varlığına bakıldığından bu tavsiyeye uyulduğu görülecektir. Bu tavsiye doğrultusunda hareket edenlerin, insanlardan şantajla, tehditle para aldığını iddia etmek doğru değildir.

Çamur at izi kalsın anlayışının ürünü olan bu iftiralara hukuk gerekli karşılığı vereceği gibi vicdan sahipleri tarafından da elbet karşılığını bulacaktır.

CEVAT AKŞİT HOCA'NIN DAVACI OLMASINI BEKLİYORUZ

Müvekkilime yönelik iftira kampanyasına malesef bilerek veya bilmeyerek Cevat Akşit Hoca da dahil edildi. Haberin muhatabı Cevat Akşit Hocanın kendisini tehdit eden isimleri açıklayarak olayı açıga kavuşturması ve tehdit edenlerden davacı olmasını beklemekteyiz. Olaydan haberdar dahi olmayan müvekkilime yönelik hiçbir gerçekliği olmayan bu tür bir iddiada bulunulması hukuken de vicdanen de kabul edilemez.

PKK İLE İŞBİRLİĞİ

İftirada sınır tanımayanlar şimdi de müvekkilimi Diyarbakır'da yaşanan polis cinayetleri ile irtibatlı gösterme gayretine girmişlerdir. PKK ile işbirliği yapıldığı, bayrak indirme ve heykel dikme eylemleri ile irtibatlı olunduğu iftirasını sorumsuzca dile getirmişlerdir.

ÖLÜM PLANI SAÇMALIĞI

Ayrıca, kendi uydurdukları yalanları dile getirerek 'Cumhurbaşkanının ölümü üzerine planlar yapıldığı' saçmalığını dile getirmekten çekinmemişlerdir.

Birazcık insafı, vicdanı ve ahlakı olan herkes 'bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmek gibidir' düstürunu dile getiren müvekkilimle bu iddiaların yanyana sunulmasına 'bu kadarına da pes' diyecektir.

YASAL İŞLEM YAPILACAK

Hak, hukuk tanımayanlara hakkın tezahürü için hukuk nezdinde gerekli yasal işlemler yapılacaktır. İftira kampanyalarına karşı her türlü hukuki hakkımızı sonunan kadar kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz."