Gündem
28 Ağu 2015 17:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

Fethullah Gülen The Wall Street Journal için yazdı!

Fethullah Gülen, Amerika'da yayın yapan The Wall Street Journal gazetesine bir makale yazdı.

Fethullah Gülen, ünlü The Wall Street Journal (WSJ) gazetesine aşırılık ve terörle mücadele konusunda mesajlar içeren bir yazı yazdı.

İslam adına işlenen terör eylemlerinin Müslümanları yabancılaştırdığı ve İslam aleyhine yanlış algıları derinleştirdiği uyarısında bulunan Gülen, terörün dini olmadığını dile getirdi.

Fethullah Gülen, İslam'ın lekelenen imajını düzeltmek için "Öncelikle, şiddeti kınamalı ve mağduriyet psikolojisinin tuzağına düşmemeliyiz. Zulme uğratılmış olmak terörü kınamamayı veya teröre tevessül etmeyi meşrulaştırmaz." tespitini yaptı. Teröristlerin İslam adına ağır günahlar işlemekte olduğunu kaydeden Gülen, bunun Kur'an-ı Kerim ve Efendimizin (s.a.v)'in sünnetinde net bir şekilde görüldüğünü anlattı.

Terörün en büyük kurbanının Müslümanlar olduğunu vurgulayan Gülen, uluslararası camia ve medyanın Müslümanları rencide etmesinin de terörle mücadeleye sekte vurduğunu söyledi.

ZULÜM VE TERÖRLE MÜCADELE ETMEZSEK BİZ MÜSLÜMANLAR DA MESUL OLURUZ

Fethullah Gülen, WSJ için kaleme aldığı"Müslümanlar Aşırılık Kanseriyle Mücadele Etmeli" başlıklı makalesinin tamamı şu şekilde:

"IŞİD olarak bilinen ve kendini İslam Devleti diye adlandıran grup, Ortadoğu'da katliam yapmaya devam ederken, Müslümanlar olarak bize düşen IŞİD ve onu taklit eden benzeri terörist grupların totaliter ideolojileriyle yüzleşmektir. İslam adına yapılan her terör eylemi Müslümanları yaşadıkları toplumlarda yabancılaştırarak ve İslam aleyhine yanlış algıları derinleştirerek tüm Müslümanları en derinden etkilemektedir.

Şiddete tevessül eden radikallerin zulümlerinden dolayı İslam dinini suçlamak insafla bağdaşmaz. Fakat, teröristler Müslüman kimliğiyle ortaya çıktıkları için Müslümanlar bu problemi inkar edemezler ve terör kanserinin toplumda yayılmasını engellemek için ellerinden geleni yapmakla mükelleftirler. Eğer bunu yapmazsak dinimizin bozulan imajından bizler de kısmen mesul oluruz.