Polemik & Kulis
11 Şub 2016 11:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Ferit Şahenk'ten yeni yatırım! Hürriyet'e rakip oluyor! (Medyaradar/Özel)

Yeme-içme, otel, otomotiv, gayrimenkul ve basın derken bir çok alanda yatırım yapan Doğuş Holding patronu Ferit Şahenk, şimdi de internet medyasına girdi...

Yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, şimdi de emlak işine girdi.

Doğuş Grubu, son yıllarda atağa geçtiği internet pazarında emlak alım satımı yapan bir site kurdu.

Global olarak gayrimenkul piyasaları konusunda veri ve bilgi sağlama hizmeti veren REIDIN ile 2013 yılından bu yana sürdüğü ortaklığını emlak portalına çeviren Doğuş bu yatırımıyla Hürriyetemlak.com'a rakip pozisyonuna geçti.



Zingat.com adıyla internet tariihinde emlak alım-satım, proje gibi birimleri olarak yerini alan site, "Türkiye'nin Güvenilir Gayrimenkul Bilgi Portalı" sloganıyla yola çıktı. 

4 iş ortağı 

Ferit Şahenk
'e ait emlak portalının tek ortağı Reidin de değil. NTV ve NTV Para da iş ortakları arasında yer alıyor. Sitenin başında da Reidin'in kurucusu Ahmet Kayhan, CEO ve Genel Müdür olarak yer alıyor. Zingat.com'un genel müdür yardımcısı ise Mehmet Erkek... İşte sitenin takımı:



Eylül'de yayına başladı
Eylül 2015‘ten bu yana açık olan Zingat, Türkiye’de gayrimenkul sektörü yatırıcılarını, gayrimenkul satan/kiralayan, yeni ev arayışında olan, kısacası sektörden kazanç sağlayan ve ev sahibi olmak isteyen herkesi bir araya getirmeyi hedefliyor.

Zingat ismi nereden geliyor?
“Zingat” ismi, çok büyük miktarda bilgi ve veri hizmeti sunduğunu ifade eden “Zilyon” kelimesinin Z’si (Zilyon tane bilgi) ile Macarca’da EMLAK, Endonezyaca’da BİLGİ ve Filipince’de GÜVEN anlamına gelen INGAT kelimesinin birleşmesiyle oluştu.