Fenerbahçeliler Alex'in Heykelini Dikerek...

"Alex geldi Türkiye'yi sömürdü, gitti!"
"Fenerbahçeliler Alex'in heykelini dikerek Çanakkale Şehitlerinin kemiklerini sızlattılar!"


Bu sözler, Prof. Dr. Orhan Kural'a ait. Kural bu sözleriyle futbola, futbol izleyicisine, Fenerbahçe taraftarına ve Alex'e hakaret ediyor.

Prof. Dr. Orhan Kural Bloomberg HT  kanalında yaptığı "Lütfen +1" isimli programında 26 Nisan tarihindeki konuğu Seyfi Dursunoğlu'na:
"250 bin kişi kaybettik Çanakkale'de. Onlar için bir anıt yapıldı. Bir de bir futbolcu geldi Brezilya'dan (Alex'i kastediyor) Türkiye'yi sömürdü gitti. 250 bin dolarlık özel jet(!) ile gitti. Bir de O'nun için heykel diktiler. Acaba Çanakkale'deki 250 bin şehidin kemikleri sızlamadı mı? Herkes için heykel yapılmalı mı?" diye soruyor.

Ne diyor Orhan Kural?
"Alex Türkiye'yi sömürdü!" diyerek Alex'e hakaret ediyor...

Daha sonra ne diyor Sayın Kural?
"Fenerbahçe taraftarı Alex'in heykelini dikerek, Çanakkale Şehitleri'nin kemiklerini sızlattı" diyor.

Yani Fenebahçe taraftarı için, "Türkiye'yi ve dolayısıya kendilerini sömüren bir futbolcunun heykelini dikerek cahillik ve aptallık yaptılar" demeye getiriyor.

İŞTE O SÖZLER VİDEO

Olmadı Sayın Kural, olmadı! Çok ama çok ayıp ettiniz! Neden mi?

Siz, futbolu sevmeyebilirsiniz hatta futboldan nefret bile edebilirsiniz. Ancak bu nefret size, dünyada ve ülkemizde erkeklerin yüzde doksanının ilgilendiği bir izlencelik spor olayına ve  izleyicilerine hakaret etme hakkını vermez. Üstelik bu sene Fenerbahçe'nin cezalı olduğu maçlarda kadın ve çoçukların kar-kış, yağmur-çamur demeden stadyumu hınca hınç doldurduğu gözönüne alındığında ülkemizde -en azından Fenerbahçe taraftarı- kadınların da futbola çok ilgili olduğunu söyleyebiliriz.

Ha üçüncü cinsin futbola olan ilgisini bilemiyorum.Onu da siz bilirsiniz diye düşünüyorum. Yanlış anlamayın bilim yapıyorsunuz ya!

Bilim yapanlar bilirler ki en kötü şey bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır. O halde size fikir yürüttüğünüz konular hakkında biraz bilgi vereyim. Öyle ya; bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır.

1- Türkiye'yi sömürdü gitti diye suçladığınız Alex, 10 yılı aşkın bir süre Fenerbahçe formasını giymiş. O formanın hakkını vermiş ve vergilerini de son kuruşuna kadar ödemiştir.

2- Üstelik giderken de özel jetiyle değil -ki bildiğim kadarıyla özel jeti yoktu- tarifeli uçakla gitmişti. Kaldı ki özel jeti de olabilirdi ancak o jet zaten 250 bin dolar olmazdı. 250 bin dolara jet alamazsınız.

3- Sözünü ettiğiniz o heykeli ne devlet ne de Fenerbahçe Kulübü yaptırmamıştır. O heykeli bizzat Fenerbahçe taraftarı yaptırmıştır. Yani üzülmeyin sizin vergilerinizin tek kuruşu bile harcanmamıştır.

4- Şimdi siz, sadece Alex'in heykelini bildiğiniz için o heykel hakkında atıp tutmuş olabilirsiniz. O heykelin 3 metre sağında Lefter'in de heykeli var. Belki bilmiyorsunuz Lefter de Fenerbahçe'nin efsane futbolcusudur. Şimdi öğrendiniz ya umarım Lefter'in heykeli hakkında da atıp tutmazsınız!

5- Üstelik Alex'in heykelini diken Fenerbahçeliler, Fenerbahçe semtinin göbeğine Çanakkale de dahil Birinci Dünya Savaşı'nda her cephede savaşmış, Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk'e Yoldaşlık etmiş Fenerbahçeliler için de bir heykel dikmişlerdir. Ve o heykelin kaidesinde "Vatan için savaşmış, cepheye silah taşımış bu uğurda Şehit ve Gazi  ünvanı almış büyük Fenerbahçeliler anısına!" yazmaktadır.

Bu heykelin adı belki Arif'tir, belki Nurettin, belki Halim, belki Kemal, belki Zeki, belkiHüsnü, belki Mustafa ve belki de Refik'tir...

Muhtemelen bilmiyorsunuzdur, bu isimler Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'mızda şehit düşen Fenerbahçeli futbolcuların isimleridir.

Spor yazarı Ali Sami Alkış 1992 yılında Hürriyet Gazetesi'ndeki yazısında Fenerbahçe Kulübü'nün İşgal altındaki İstanbul'dan Anadolu'ya silah kaçırmasını ve bu uğurda verdiği şehitleri şu cümlelerle yazmıştı:
"... İngiliz işgalciler; kısa sürede binaya (Fenerbahçe Kulüp Binasına) girdiler ve yüzlerce tüfeğin ateşi altında Refik ve Mustafa beyleri (Kuvayi Milliye'ye silah kaçıran Fenerbahçeli futbolcular) şehit ettiler. Ama, o arada tekne yola çıkarılmış, silahlar kurtarılmıştı"

Şimdi anladınız  mı Sayın Kural, Fenerbahçe'nin ve Alex'in Türkiye için önemini?

Anlamadıysanız ya da bu yazdıklarım yeterli gelmediyse bir konu üzerine ahkam kesmeden önce okuyun, öğrenin.

Okuyun da, Alex'in maçlarda İstiklal Marşı'mızı nasıl okuduğunu ögrenin!

Okuyun da Alex'in birçok sözde Türk vatandaşından daha Türk olduğunu öğrenin!

Okuyun da, Fenerbahçe’nin işgal kuvvetlerinin futbol takımını yenerek aldığı “General Harington Kupası” nı öğrenin.

Okuyun da, işgal altındaki İstanbullunun o beğenmediğiniz futbolla nasıl moral kazandığını öğrenin!

Ve özür dileyin!

Gerçi o menfur soruyu sorduğunuz Seyfi Dursunoğlu, "bu soruyu zekice bulmadım" diyerek size gerekli cevabı vermiş ama yetmez. Sadece Alex ve Fenerbahçe taraftarından değil tüm futbolseverlerden özür dileyin!