Gündem
30 Tem 2016 18:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:26

Fehmi Koru'dan ilginç yazı: Tam 9 adet 1 dolarım var, 3 tanesi ‘F’ silsilesinden...

Fehmi Koru bugünkü yazısında FETÖ soruşturmasında FETÖ'cülerin üzerinden çıkan 1 dolarlık banknotlarla ilgili ilginç bir yazı kaleme aldı.

FETÖ'cülerin üzerinden çıkan 1 dolarlardan kendisinde 9 adet olduğunu söyleyen Fehmi Koru, şifre iddiasına inanmadı.

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan kişilerin üzerinden ve arama yapılan yerlerden üzerinde farklı harfler bulunan 1 dolarlar çıkıyor.

Haberleşme aracı, parola ya da kimlik aracı olarak kullanıldığı düşünülen dolarların üzerindeki her harfin, FETÖ örgütü içindeki makamı sembolize ettiği dile getiriliyor.

Sırrı aydınlanmaya başlanan 1 dolar tartışmasına Fehmi Koru, kendi ismini taşıyan internet sitesi fehmikoru.com'da kaleme aldığı yazıyla katıldı.

FETÖ soruşturmalarında cadı avı tehlikesi uyarısı yapan Koru, yazısında insanların "sıra bana da gelir mi" endişesi içinde olduğunu iddia etti.

"TAM 9 ADET 1 DOLARIM VAR"

FETO'nün 1 dolarları şifre olarak kullandığı iddiasına katılmayan yazar, darbecilerin üzerinden çıkan 1 dolarlarla ilgili şunları yazdı:

"Dün ben de tedirginliğe kapılıp âni seyahatlere çıkmam gerektiğinde uzandığım cüzdandaki yabancı paralara göz attım. Çok sayıda bozuk para yanında 1 dolarlarım da var. Hem de tam 9 adet… İçlerinden 3 tanesi ‘F’ silsilesinden… Ancak bunların teki bile Saylorsburg menşeli değil.
ABD’ye gidenler bilir. Adamların 1 kuruşu (cent) bile değerlidir ve bizden farklı olarak, sözgelimi 10.99 etiketli bir malı alırken, kasiyere 11 dolar verdiğinizde, o kuruşu mutlaka müşteriye iade ederler. Bu sebeple, ABD seyahatlerinden sadece alış-verişte alınanlarla değil, bir sürü bozuk para ve 1 dolar ile dönülür.

Eminim, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Muhammed Ali’nin cenazesine katılmak üzere geçen ay ABD’ye giden heyetin üyelerinde de 1 dolarlar vardır. Bazısı herhalde ‘F’ silsilesindendir de…
Ben şimdi son ABD seyahatimden geri getirdiğim o 1 dolarları ne yapmalıyım?
Şeytan kulağıma “Yak” diye fısıldıyor.

Yakayım, ama her biri 3 TL değerinde; 9 adedi neredeyse 30 TL ediyor…"