Medya
18 Ağu 2014 12:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:34

Fehmi Koru'dan felaket senaryosu:Gül sonrasında neler olacak?

Fehmi Koru, Erdoğan'ın Abdullah Gül faktörü ortadan kalkınca daha önce yapamadıklarını yapmak için düğmeye basacağını ima etti.

Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasıyla değişecek olan dengeleri yorumlayan Gazete Habertürk yazarı Fehmi Koru çarpıcı bir iddiada bulundu.

Abdullah Gül'e yakınlığı ile bilinen Koru, Erdoğan'ın Gül'ün Cumhurbaşkanlığı sürecinde engel olduğu yasal düzenlemeleri hayata geçireceğini yazdı.

ERDOĞAN, GÜL ENGELİ KALKINCA YAPAMADIKLARINI YAPACAK!

Abdullah Gül'ün görevi süresince muhalif çevrelerin "noter" eleştirisine maruz kalsa da bir çok yasayı daha hazırlanırken değiştirdiğini kaydeden Koru, hükümetin Gül engelinden kurtulduğu için daha önce atmadığı bazı adımları atacağını iddia etti. "Yeni dönemde geçmişte müdahalelere maruz kalmış konuların yeniden gündeme gelmesini bekleyebiliriz. Cumhurbaşkanı Gül’ün izin vermeyeceği düşünülerek girişimde bulunulmamış ekonomiyi, siyaseti ve sosyal hayatı etkileyecek başka konular varsa, onların da..." diyen Koru, Erdoğan'ın Gül faktörü ortadan kalkınca daha önce yapamadıklarını yapmak için düğmeye basacağını ima etti.

İşte Koru'nun yazısındaki ilgili bölüm:

OLAĞANÜSTÜ FARKLI BİR DÖNEM

"Yeni dönem, yalnız teamülleşmesi ve ardından sistem değişikliği zamanı geldiğinde geçişi kolaylaştırması arzulanan yeni uygulamalara kapı aralamayacak, şimdiye kadar izlenen çizgiden olağanüstü farklı olmasını beklediğim yeni politikaları da gündeme taşıyacaktır.

Neden böyle bir beklenti içerisinde olduğumu biraz açayım.

Dışarıdan bakıldığında görünen ne: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AK Parti tarafından Meclis’ten geçirilmiş yasaların büyük çoğunluğunu -neredeyse hepsinionayladığı... Hiçbir yasayı iptali için Anayasa Mahkemesi’ne sevk etmediği...

DENGELERİN BOZULACAĞI NOKTALARDA DEVREYE GİRDİ

“Noter gibi” eleştirilerine maruz kalmadı mı bu yüzden?

Kendisi zaman zaman anlatmaya çalışsa bile pek dikkate alınmayan gerçek ise görünenden farklı: Özellikle toplumsal, siyasal ve ekonomik dengeleri bozacağına şahsen inandığı noktalarda devreye girdi Cumhurbaşkanı Gül ve kimini teklif haline getirilmesini engelleyerek kimini ise yasalaşma süreci içerisinde değişmesini sağlayarak müdahalelerde bulundu.

Yeni dönemde geçmişte müdahalelere maruz kalmış konuların yeniden gündeme gelmesini bekleyebiliriz.

Cumhurbaşkanı Gül’ün izin vermeyeceği düşünülerek girişimde bulunulmamış ekonomiyi, siyaseti ve sosyal hayatı etkileyecek başka konular varsa, onların da...