Televizyon
03 Kas 2017 14:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:14

Fatih Portakal teröristlere rahmet mi diledi? Sosyal medyada olay oldu!

Hakkari'de dün düzenlenen operasyon sonrasında 9 asker şehit oldu. Fatih Portakal Fox Tv ekranlarında haberi sunarken 46 teröristin öldüğünü açıkladı.

Sosyal medyada Fatih Portakal'ın haberi sunarken söylediği bir ifade olay oldu. Bir Twitter kullancısı tarafından fark edilen bu video internetten paylaşıldı. Fatih Portakal teröristler için "Allah rahmet eylesin" mi dedi? Gelin hep birlikte olaya bakalım.

Dün Fox Tv'de ana habere şehit olan askerlerin bilgilerini vererek başlayan Fatih Portakal 8 şehidimize Allah'tan rahmet diledi. Şehit askerlerin acılı ailelerinin açıklamalarının ve kahraman asker ve güvenlik görevlilerinin son görüntülerinin ekrana geldiği haberden sonra Fatih Portakal şehitlerin öykülerini aktarıyordu. O sırada öldürülen terörist sayısının 46'ya çıktığı açıklaması geldi ve Fatih Portakal şehitlerin acı haberlerine yoğunlaştığı anlarda bu bilgiyi de seyircilere duyurdu.

Sonraki haberde 8 şehidin öyküleri vardı ve Allah'tan rahmet dileyerek o haberi ekranlara getirdi. Fakat söylenen bu cümle teröristler için dendiği zannedildi. Fatih Portakal'ın şehitler için söylediği "Allah'tan rahmet diliyorum" sözleri sosyal medyada çarpıtılarak, sanki teröristler için söylenmiş gibi yayıldı.



SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Fatih Portakal bu çarpıtmanın vicdansızlık olduğunu belirterek sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Vicdandan yoksun bir eleştiri. Kul hakkı aldınız ve alıyorsunuz. Sizin gibileri sadece Yaradan’a şikayet ediyorum." Eğer kul hakkı yemekten korkanlardansanız, iftiranızı düzeltme imkanınız da var.  Vuracaksanız böyle vurmayın. Akıl ve vicdan sahibi insan gibi davranın.