Gündem
29 Ağu 2015 14:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

Fatih Portakal Selahattin Demirtaş'ı topa tuttu

Ünlü haber spikeri Fatih Portakal, HDP lider Selahattin Demirtaş'ın "Kürtler özerklik ilan etmesin de ne yapsın?" şeklindeki sözlerine tepki verdi.

Fatih Portakal, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'özerklik' çıkışını eleştirdi. "Kürtler özerklik ilan etmesin de ne yapsın?" diyen Demirtaş'ı eleştiren Fatih Portakal, "Böyle yaparsan Türkiye partisi söyleminden tamamen uzaklaşırsın." dedi.

HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari Valisi'nin HDP'li vekilleri kente almadığını söyledi, ardından "Halk özerklik istemeyip de ne yapacak?" dedi.

Fatih Portakal, Demirtaş'ın bu sözlerini canlı yayında eleştirdi. Portakal, özerklik gibi kelimelerin, Demirtaş'ın Türkiye partisi söylemini, samimiyetten uzaklaştırdığını, Demirtaş'ın bunu bilmesi gerektini belirtti.

İşte Fatih Portakal'ın o sözleri;

''Tabi burada Selahattin Demirtaş yine Türkiye partisi söylemi ile meydanlarda olacak diye ben tahmin ediyorum. Çünkü geçen sefer bu şekilde oy istemişti.

"HER OLUMSUZ DURUMDA KARŞIMIZA ÇIKIP..."

Ama her olumsuz durumda çıkıp da "Özerklik, özerklik olmalı, özerklik olursa bunlar olmaz." gibi söylemler, maalesef Türkiye partisi kavramından veya samimiyetinden uzaklaştırır. Selahattin Demirtaş ve HDP'yi sadece Kürtlerin partisi olarak, Kürt halkının bir kısmının partisi olarak karşımızda kalır."