Medya
06 Tem 2017 10:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:58

Fatih Altaylı'dan olay "Interpol" iddiası: FETÖ ile mücadele sulandırılıyor!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, şok bir iddiayı köşesine taşıdı ve FETÖ ile mücadelenin sulandırıldığını yazdı.

Karar'dan Hilal Öztürk dün şok bir iddiayı ortaya attı.Habere göre İnterpol, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yurt dışına çıkış yapan 'FETÖ’cülerin ismini bildiren Türkiye’yi veri tabanından çıkardı. Karara gerekçe olarak Türkiye’nin kısa sürede sisteme 60 bin kişilik aranan şahıs yüklemesi gösterildi. Bu nedenle Ankara’nın girişimlerine rağmen yaklaşık bir yıldır veri tabanı kullanılamıyor.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da işte bu iddiayı köşesine taşıdı ve bu olayda Türk Emniyeti'nin kabahatli olduğunu ifade etti. Altaylı'ya göre birileri FETÖ ile mücadeleyi sulandırıyordu..

İşte Altaylı'nın bugünkü yazısından "Sulandırma girişimi mi!" başlıklı o bölüm:

HABER doğruysa -ki doğru olduğunu zannediyorum; çünkü ben bu satırları kaleme aldığım ana kadar yalanlanmamıştı- Interpol, Türk Emniyeti’nin kendisine yolladığı FETÖ mensupları listesini takip etmeyeceğini ve bu listeyle ilgili işlem yapamayacağını bildirmiş.

Bir açıdan bakarsanız uluslararası polis teşkilatı, FETÖ konusunda parmağını kıpırdatmama kararı aldı diyebilirsiniz. Somut gerçek böyle algılanabilir.

Ancak olaya bir başka açıdan da bakmak mümkün.

Türk Emniyeti, darbe girişiminden bu yana Interpol’e 60 bin FETÖ mensubunun adını bildirmiş ve “yakalanmalarını” talep etmiş.

Rakamlar kafanızı karıştırmış olabilir, bir de yazıyla yazayım, Interpol’e bildirilen FETÖ’cü sayısı tam tamına altmış bin.

Interpol de demiş ki: “Bu kadar çok dosya normal değil. Bu işlemlerle ilgili güven sorunu var.”

Normalde bu gibi taleplerde Interpol bu kişileri uluslararası sisteme kaydediyor ve bu kişiler herhangi bir ülkeye giriş çıkış yaparken ya da herhangi bir ülkede polisle muhatap oldukları anda, haklarında gözaltı kararı uygulanıyor ve talebi yapan ülkeye de anında bilgi veriliyor.

Sayı 60 bini bulunca Interpol talebi hem yerine getirilemez, hem de gayri ciddi buluyor ve işlem yapmayı durduruyor.

Ortaya çıkan durum kaçak FETÖ’cülerin lehine elbette ama Türk Emniyeti’nin hiç mi kabahati yok.

60 bin isim bildireceğine, FETÖ’nün lider kadrosunda olduğu bilinen kişilerle ilgili bir talepte bulunsa Interpol’ün buna hayır deme şansı yok.

Ama bunu yapacağına 60 bin isim bildirirsen olacağı bu.

Ve Türk Emniyeti’nin bunu bilmeme ya da en azından tahmin etmeme ihtimali yok.

Yani Interpol “işin sulandırıldığını” düşünüyor.

Açıkçası ben de Türkiye’de birilerinin bu işi sulandırmaya çalıştığını düşünüyorum.

Yapılması gereken, bu liste hemen daraltılıp FETÖ’nün önemli isimlerine indirgenmeli.

Aksi takdirde Zekeriya Öz de Adil Öksüz de ve benzeri onlarca FETÖ karakutusu da elini kolunu sallaya sallaya gezecek tüm dünyada.