Medya
16 Nis 2014 16:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Fatih Altaylı Ahmet Kekeç'i arşivden vurdu! Artık kıçımla bile gülemiyorum!

Hükümete yakın yazarların herkesi "paralel" ilan ettiğini vurgulayan Fatih Altaylı, Ahmet Kekeç'in eski yazılarını hatırlattı ve ilginç ifadeler kullandı...

AKP medyasındaki "anti paralel" yazıları sorgulama konusu yaşan Fatih Altaylı arşivleri açtı ve Star yazarı Ahmet Kekeç'in cemaati savunan eski yazılarını hatırlattı.

BİZ CEMAATİ ELEŞTİRİRKEN ONLAR KORUYUP ÖVÜYORDU

Altaylı Habertürk gazetesindeki köşesinde hüküemte yakın köşe yazarlarının cemaati yerden yere vuran ve herkesi cemaatçi olmakla suçlayan yazılarını eleştirdi. "Bugünün "antiparalelcileri" dün ne yazmıştı hatırlayalım mı?" diye soran Altaylı, Ahmet Kekeç'in eski yazılarını hatırlattı ve "Bizim adı "paralel"e çevrilmeden evvel Cemaat'i eleştirdiğimiz günlerde bugün "paralel" diyenler Cemaat'i koruyor ve övüyordu." dedi.

İşte Altaylı'nın yazısındaki ilgili bölüm:

ANTİ PARALELCİLER ESKİDEN NELER YAZARDI HATIRLAYALIM

Bugünün "antiparalelcileri" dün ne yazmıştı hatırlayalım mı?
Yavuz Semerci'yi aradım.
"Yahu ne adamsın. Modayken, herkes yanına koşup eteğini öperken Fethullah Gülen'e gitmedin de şimdi adam out olmuşken, hain ilan edilmişken, dokunan yanarken Pennsylvania'ya gittin" dedim.
Kahkahayı patlattı.
"Dersimliyim ya ondandır. Kaybedene gideriz biz" dedi.
Şimdi Yavuz Semerci'yi paralelci ilan edecekler neredeyse.
Gülüyorum.
Geçmişim, yazdıklarım ortada olmasa beni bile ilan ederler ya, o kadarını yapamıyorlar. Bakın size arşivden iki yazı çıkardım.
Daha doğrusu bir dostum çıkardı.
Önemli bölümlerini aktaracağım önce size:
....

GÜLMEK LAZIM AMA BUNA KIÇIMLA BİLE GÜLEMİYORUM!

Kekeç'in cemaati koruyan iki yazısından uzun alıntılar yapan Altaylı "Aslında gülmek lazım. Ama bu kadarına kıçımla bile gülemiyorum." diyerek yeni bir polemiğin fitilini de ateşlemiş oldu:

Bu yazı da aynı yazara ait ve yine hükümete yakın, en azından fikirdaş bir gazetede, Hanefi Avcı'nın Cemaat'i hedef alan kitabını eleştirmek için yayınlandı.
Her iki yazının yazarı da aynı kişi: Ahmet Kekeç.
Bizim adı "paralel"e çevrilmeden evvel Cemaat'i eleştirdiğimiz günlerde bugün "paralel" diyenler Cemaat'i koruyor ve övüyordu.
Arşivde 10 dakika gezsem, böyle yüzlercesini bulurum bugünün "antiparalelcileri" tarafmdan yazılmış.
Şimdi ise herkesi "paralelci" ilan ediyorlar. Müktesebatları bu kadar ortadayken...
Aslında gülmek lazım.
Ama bu kadarına kıçımla bile gülemiyorum. 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ