Güncel
24 Kas 2016 21:31 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

Fas’ta Dünya Ticari Teşvik Konferansı

- ITC, Marakeş kentinde Dünya Ticari Teşvik Konferansı düzenledi

MARAKEŞ (AA) - Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC), Fas’ın Marakeş kentinde Dünya Ticari Teşvik Konferansı düzenledi.

Konferansta Türkiye’yi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyet temsil ediyor.

İkili görüşmeler kapsamında TİM Başkanı Büyükekşi ve ITC Başkanı Arancha Gonzalez bir araya geldi. Görüşmenin ardından TİM ve ITC arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.

Büyükekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıl düzenlenecek 12'inci Dünya Ticari Teşvik Konferansı'na ev sahipliği yapmak için bir takım görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Bu yıl 11’incisi düzenlenen konferansa 70 ülkeden 300’ün üzerinde ticari temsilci ile ticaret ve yatırım uzmanları katılıyor.

Yarın sona erecek konferans kapsamında e ticaret, küresel pazar yerleri ve uluslararası kredi kullanımı gibi konuların ele alındığı birçok oturum gerçekleştirilecek.

DTÖ ve Birleşmiş Milletler (BM) ortak kuruluşu olan ITC, küresel çapta sürdürülebilir ekonomik kalkınma alanında birçok projeyi hayata geçiriyor. Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde küçük ve orta ölçekli işletmelerin uluslararası alanda ticari faaliyet yapmaları için kaynak sağlıyor.