Gündem
18 Nis 2014 07:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Facebook'tan şoke eden hata! Hemen profilinizi kontrol edin!

Popüler sosyal medya sitesi Facebook, yine bir şehrin adını unuttu ve tüm Vanlıları Tuşbalı yaptı. Bu, Facebook'un ilk hatası da değil; daha önce de İzmir'i Adıyaman, Fethiye'yi de Meğri yapmıştı.

Facebook Türkiye'deki şehirlerin isimlerini karıştırmaya hız kesmeden devam ediyor. Son olarak dün Vanlıları Van'ın Urartu döneminde kullanılan adı olan Tuşbalı yapan Facebook, kullanıcıları şaşkına çevirdi.

VAN'DA BİR BELEDİYE: TUŞBA
Urartuca'da 'Güneş kenti' anlamına gelen Tuşba ismi, Van, Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra yeni oluşturulan merkez ilçelerinden birine de verilmişti.

İZMİRLİ ADIYAMANLI, FETHİYELİ MEĞRİLİ OLDU
Facebook, geçen sene önce tüm İzmirlileri Adıyamanlı yaptı ve uzun süre konuşuldu. Hatasını iki gün sonrasında düzelten Facebook, İzmirlilere İzmir'i geri verirken, aylar sonra bu kez de Muğla'nın Fethiye ilçesinin ismini karıştırdı. Fethiye'yi Meğri yapan Facebook'a olan şikayetler artınca hatadan dönülmüştü.

’Meğri’ adı, 3 Mart 1914 tarihinde Fethiye ismine dönüştürüldü. O tarihte Suriye’de uçağı düşen ilk Türk hava şehidi Fethi Bey’in ismi, padişahın 26 Mart 1914’te yayımladığı fermanla, Muğla’nın Meğri kasabasına verildi. Meğri isminin Rumların ’uzak diyar’ anlamına gelen Marki isminden türediği düşünülüyor.