Gündem
25 Eyl 2018 12:20 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:52

Facebook'ta büyük kriz! İstifa ettiler!

Instagram'ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger istifa etti.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger'in, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'le gerginlik yaşadıkları gerekçesiyle istifa ettikleri iddia edildi.

İngiliz The Guardian'ın haberine göre; Instagram'ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger, pazartesi günü, "merakımızı ve yaratıcılığımızı yeniden keşfetmek için" istifa ettiklerini duyurdu.

Instagram'ın kurucularının, Zuckerberg'le yaşanan gerginlikler sonucunda istifa ettikleri iddia edildi. Bloomberg haber sitesi, Systrom ve Krieger'in, Facebook'un 2012 yılında Instagramı satın almasından sonra iş yönüyle ilgili sorunlar yaşadıklarını belirtti.



Zuckerberg, istifaların ardından "Systrom ve Krieger ile çalışmanın büyük bir zevk olduğunu" ifade eden bir açıklamada bulundu. Facebook'un kurucusu, "onlarla çalıştığım süre boyunca birçok şey öğrendim" dedi ve Systrom ve Krieger'e başarılar diledi.

Systrom ve Krieger'in istifasının, Facebook'un 2014 yılında satın aldığı mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın kurucusu Jan Koum'un istifasından aylar sonra gelmesi dikkat çekti. Jan Koum'un, Facebook'un baskıları sonucu istifa ettiği iddia edilmişti

Facebook, 2012 yılında, sosyal paylaşım sitesi Instagram'ı 1 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Instagram'ın, aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğu belirtildi.